Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Ihmettelitkö miksi ohituskaistalla on aina enemmän sohjoa - syy selvisi

Liikenne normaalilla ajokaistalla on huomattavasti vilkkaampaa kuin ohituskaistalla, minkä vuoksi ohituskaista on usein erittäin luminen. Liikenne normaalilla ajokaistalla on huomattavasti vilkkaampaa kuin ohituskaistalla, minkä vuoksi ohituskaista on usein erittäin luminen.
Ohituskaistoilla tai kaksikaistaisen tieosuuden vasemmanpuoleisella kaistalla tuntuu aina olevan enemmän lunta tai sohjoa kuin oikeanpuoleisella kaistalla.

-  Saman olen itsekin havainnoinut ja asiaa pohtinut. Tämä johtuu siitä, että liikenne ”normaalikaistalla” on huomattavasti vilkkaampaa kuin ohituskaistalla. Autot pöllyttävät lumen toiselle kaistalle, kertoo investointipäällikkö Vesa Partanen Pohjois-Savon ely-keskuksesta.

Ajatus siitä, että toista kaistaa ei aurattaisi tai se aurattaisiin harvemmin kuin oikean puoleinen kaista, on Partasen mukaan täysin perusteeton.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Kaistat ajetaan samaan aikaan yhdellä tai kahdella yksiköllä. Esimerkiksi moottoriteillä on liikkeellä useampi yksikkö kerrallaan ja lumi aurataan ulospäin myös sisäkaistoilta, sillä keskisaarekkeelle ei voi lunta juurikaan jättää, investointipäällikkö sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa