Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kotimaa

Itä-Suomen poliisi muistuttaa koirakurista: Irrallaan oleva koira aiheuttaa tarpeetonta pelkoa, ilmoituksia lähes viikoittain

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
Aihekuva Aihekuva

Itä-Suomen poliisille tulee lähes viikoittain ilmoituksia irti olevista koirista. Erityisesti ilmoituksia tulee keväisin, kesäisin ja syksyisin, Itä-Suomen poliisi kirjoittaa Facebookissa keskiviikkona.

- Sen vuoksi poliisilaitos muistuttaa koiranomistajia siitä, että taajama-alueilla tulee noudattaa järjestyslaissa säädettyä koirakuria. Koirakuri on säädetty yleisen järjestyksen ja turvallisuuden näkökulmasta ottaen huomioon muun muassa ihmisen turvallinen liikkuminen sekä koirien oma turvallisuus ja hyvinvointi, poliisi kirjoittaa.

Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä koira taajamassa kytkettynä ja pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä esimerkiksi kuntopolulle tai yleiselle uimarannalle, poliisi toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Irrallaan oleva koira aiheuttaa monille ihmisille tarpeetonta pelkoa ja turvattomuuden tunnetta oli irrallaan oleva koira sitten iso tai pieni. Jotta ihmiset ja toiset koirat voisivat kulkea yleisillä paikoilla turvallisesti ja häiriintymättä, tulisi estää sellaisetkin tilanteet, joissa sinänsä vaaraton koira pääsee nuuskimaan tai muuten ahdistelemaan ihmisiä tai toisia koiria, poliisi korostaa.

Lisäksi poliisi muistuttaa koirien jätöksistä.

- Koiran omistajan on pidettävä huolta siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Lain mukaan tällaisia hoidettuja alueita ovat esimerkiksi alueet, joilla nurmikot on leikattu ja joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa