Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kotimaa

KHO hylkäsi valituksen: Ylämyllyn moottoriradan laajennusalue lainmukainen

  • Marita Jalkanen
  • Riikka Hurri
Ylämyllyn moottoriradalla järjestetään muun muassa niin sanotun jokamiesluokan autokilpailuja. Ylämyllyn moottoriradalla järjestetään muun muassa niin sanotun jokamiesluokan autokilpailuja.
Korkein hallinto-oikeus on keskiviikkona annetulla päätöksellä yksimielisesti hylännyt Liperin Ylämyllyn moottoriradan laajennusaluetta koskevan valituksen.

Valitus kohdistui päätökseen, jolla ympäristöministeriö vahvisti vuonna 2016 Pohjois-Karjalan neljännen vaiheen maakuntakaavan.

Maakuntakaavan nelosvaihe painottui Joensuun seutukunnan maankäyttöön ja siinä on linjattu muun muassa Kontiolahden lakkautetun varuskunnan ja Jaamankankaan maankäyttöä, Joensuun seudun ampumaradan sijoittaminen Kontiorantaan ja kaupan suuryksiköiden sijainti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ylämyllyn moottoriradan laajennusvarauksen kumoamista maakuntakaavasta vaadittiin muun muassa ympäristösyillä. Valittajien mielestä laajennusalue ei perustu riittäviin selvityksiin ja vaikutusarviointeihin.

Korkein hallinto-oikeus toteaa, että ministeriön päätöksen muuttamiseen ei ole perusteita ja viittaa ministeriön aiempiin perusteluihin sen vahvistaessa kaavan.

Ministeriö totesi tuolloin, että maakuntakaavan valmistelussa on huolehdittu riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä lain vaatimalla tavalla. Lisäksi kyse on ennestään toiminnassa olevan radan laajennuksesta, joka sijoittuu nykyistä rataa kauemmas asutuksesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa