Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Rääkkylän kirkkoherran varoitus ei näy seurakunnan pöytäkirjoissa

Kirkkoherran saamaa varoitusta ei ole käsitelty Rääkkylän seurakunnan hallintoelimissä, ainakaan virallisena asiana. Kirkkoherra Pertti Venäläinen sai 13. joulukuuta Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta kirjallisen varoituksen, koska oli toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan ja käyttäytynyt epäasiallisesti.

Se on lähetetty tiedoksi asianosaisille eli kirkkoherralle sekä kantelun tehneille henkilöille. Samoin tiedon ovat saaneet ne henkilöt ja tiedotusvälineet, jotka ovat sitä erikseen pyytäneet.

Rääkkylän seurakunnalle päätöstä ei ole erikseen lähetetty edes tiedoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuopion tuomiokapitulin lakimiesasessorin Tuija Alatalon mukaan seurakunnan ei pidä käsitellä asiaa, koska kirjallinen varoitus ei aiheuta mitään toimenpiteitä seurakunnassa.

-  Asiasta ei jää seurakuntaan mitään pöytäkirjamerkintää. Kurinpitorangaistukset merkitään tuomikapitulissa olevaan papiston nimikirjaan eli tässä tapauksessa merkinnät on tehty sinne, minne ne pitää tehdä, sanoo Alatalo.

Kirkkoherra on työssään piispan ja tuomiokapitulin, ei seurakuntavaltuuston alainen.

Seurakunnan kirkkoneuvostossa asia oli esillä epävirallisissa keskusteluissa 19. joulukuuta.

Pöytäkirjassa, joka on nähtävillä myös seurakunnan verkkosivuilla, ei ole mitään mainintaa tästä keskustelusta. Kokouksen pöytäkirjanpitäjä, talouspäällikkö Vesa Kotilainen perustelee tätä sillä, että kirkkoneuvoston pöytäkirjaan ei merkitä keskusteluja, koska ne eivät ole julkisia.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi