Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Uudenvuoden ammuskelussa käytettiin konetuliasetta - kolme miestä vangittu

  • Karjalainen
Joensuun uudenvuoden jengiammuskelusta vangittiin perjantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden pakkokeinoistunnossa kolme miestä epäiltyinä murhasta ja murhan yrityksestä.

Yksi nyt vangituista oli itsekin ammuskelussa haavoittunut 31-vuotias mies. Häntäkin epäillään nyt murhan yrityksestä.

Vangitsemispäätöksistä käy ilmi, että kahakassa kuollutta miestä ammuttiin konetuliaseella. Mieheen osui useita laukauksia, ja häneen oli kohdistettu muutakin kuolettavaa väkivaltaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vasta lopullisessa oikeuslääkärin lausunnossa selviää, että kuoliko 42-vuotias joensuulaismies luoteihin vai muuhun väkivaltaan. Lausunto valmistuu viikkojen kuluttua.

Käpykankaan-Raatekankaan alueella käytettiin uudenvuodenyönä useita ampuma-aseita.

Poliisi on yhä vaitonainen siitä, ovatko kaikki teoissa käytetyt aseet poliisin hallussa, vai eivät.

Kaikkien kahakassa väkivaltaa käyttäneet tai sitä yrittäneet poliisi uskoo kuitenkin jo saaneensa kiinni.

Lauantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeus jatkaa pakkokeino-istuntoja, joissa käsitellään uudenvuoden ampumavälikohtausta.

Poliisi esittää vangittavaksi neljää uutta henkilöä, joista ainakin yksi on nainen ja yhdellä on selvä skinitausta.

Myös kaksi perjantaina vangittua joensuulaisveljestä ovat taustaltaan skinejä ja heillä on muutakin rikollista taustaa. Toinen eilen vangituista oli vuoden 2010 vapun puukotuksessa pahiten loukkaantunut 39-vuotias mies, joka pelastui hengissä vain nopeasti tehdyllä hätäleikkauksella.

Tuoreen ammuskelujutun tutkinnassa nyt 39-vuotias mies on myöntänyt, että tuore ammuskelu on yhteydessä vapun 2010 puukotuksiin, joissa hän sai vakavia vammoja.

39-vuotiaan nyt 34-vuotias veli on myös myöntänyt poliisin kuulusteluissa ampuneensa kuollutta 42-vuotiasta sekä haavoittunutta 31-vuotiasta miestä konetuliaseella.

34-vuotias on väittänyt kuitenkin toimineensa hätävarjelutilanteessa.

On mahdollista, että ampumavälikohtauksessa on haavoittunut nyt vangitun 31-vuotiaan miehen lisäksi muitakin, mutta poliisi lupaa tiedottaa näistä yksityiskohdista vasta myöhemmin, kunhan kaikki yhä jatkuvat kuulustelut on saatu valmiiksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa