Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Tuntiperusteinen päivähoitomaksu tuo melkein 100 euron kuukausisäästön

Selvää rahaa säästyy sekä kunnalta, että vanhemmilta, kun Liperin kunta otti päivähoidossa käyttöön tuntiperusteisen maksujärjestelmän. Päivähoidon maksut vanhemmille ovat pudonneet useita kymmeniä euroja kuukaudessa. Kunta on voinut pitää loma-aikana päiväkoteja kiinni, kun aiemmin niitä oli pidettävä auki. Tänä vuonna vanhemmat saivat joulunpyhien loma-aikana kotona hoidetuista lapsista hyvitystä.

Vanhemmat maksavat vain ennakkoon varatusta päivähoidosta. Maksuhyvitys tai maksun pieneneminen toimii vanhemmille porkkanana käyttää vain todella tarvitsemansa ajan päivähoitoa.

Ylämyllyn kasvavassa taajamassa päivähoidon palvelujen käyttäjät ovat nyt tyytyväistä sakkia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Erityisesti vuorohoitoa käyttävät vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä. Vapaapäivien käyttämättä jääneestä päivähoidosta ei enää tarvitse maksaa.

-  Minusta tämä on tosi hyvä. Meille se on 45 euroa halvempi, kun on yksi lapsi hoidossa, lähihoitaja Nina Mononen, 27, kiittelee.

-  Säästöä tulee melkein sata euroa kuukaudessa. Se on vuodessa paljon, joten kyllä tämä on myös rahakysymys, lähihoitaja Tiia Puhakka, 32, toteaa.

Puhakan ja Monosen perheet siirtyivät tuntiperusteiseen maksuun heti elokuussa. Lapset ovat hoidossa Puolivälin vuoropäiväkodissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi