Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Harva lukee vakuutussopimuksen pikkupränttiä

Moni lukee vakuutuksensa ehdot ensimmäisen kerran vasta, kun hakee vakuutusyhtiöltä korvausta vahingosta. Noin 5-10 prosenttia korvaushakemuksista hylätään, ja useimmiten hylkäyksen syy on, ettei vakuutus kata sattunutta vahinkoa.

Kolme neljästä vuoden 2012 vakuutustutkimukseen osallistuneesta vastaajasta uskoo, että vakuutusyhtiöt yrittävät vältellä korvausvastuutaan vetoamalla vakuutusehtoihin.

Finanssialan keskusliiton (FK) johtajan Risto Karhusen mukaan on kuitenkin kaupunkilegendaa, että vakuutusyhtiöt tekisivät vakuutusehdoista tahallaan epäselviä ja yrittäisivät siten vältellä korvausten maksamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Suurella osalla ihmisistä on hukassa koko vakuutuksen idea. Vakuutuksessa ei makseta tulevasta vakuutuskorvauksesta vaan turvasta, Karhunen painottaa.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fineen tulee vuosittain noin 7  000 yhteydenottoa, joista valtaosassa on kyse siitä, että asiakas on tyytymätön vakuutusyhtiön tekemään kielteiseen korvauspäätökseen. Vakuutusyhtiöllä on velvollisuus antaa asiakkaalle tietoa myös vakuutuksen rajoituksista. Tiedonantovelvollisuus täyttyy, kun vakuutusyhtiö antaa asiakkaalle kirjallisen tuoteselosteen, ja vakuutuksen ottajan velvollisuudeksi jää lukea ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa