Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Helle palaa maanantaina, viileämpi ilma vaanii keskiviikkona - Rääkkylään luvassa 27 asteen helle kahdeksi päiväksi

  • STT, Olli Sorjonen
  • Pekka Puustinen
Paksuniemen vierasvenesatamassa päästään nauttimaan helteista alkuviikosta. Paksuniemen vierasvenesatamassa päästään nauttimaan helteista alkuviikosta.

Hellelukemat palaavat Suomeen alkuviikolla. Poikkeuksellisen hellejakson jälkeen hienoisesti viilentynyt sää on jälleen lämpenemään päin, ja kelien pitäisi pysyä lähipäivät poutaisena.

Lauantaina jäätiin koko maassa hieman alle 20 asteen, mutta sunnuntaina mittari nousee selvästi 20 asteen yli etenkin maan länsiosassa.

Lähipäivistä lämpimin on maanantai, jolloin helleraja ylittyy monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa, etenkin sisämaassa. Lapissa on viileämpää ja pilvisempää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa on lämmintä sekä sunnuntaina että alkuviikosta. Joensuuhun on maanantaiksi luvassa 27 asteen helle.

Rääkkylässä hellelukemat nousevat ennusteiden mukaan niin ikään 27 asteeseen sekä maanantaina että tiistaina. Myös esimerkiksi Tohmajärvellä ja Kiteellä kolkutellaan 25,0 lämpöasteen hellerajaa alkuviikosta.

Keskiviikkona sää saattaa kuitenkin viilentyä.

– Viikon puolivälissä on vähän epävarmuutta, silloin saattaa puhaltaa kylmää ilmaa pohjoisesta. Pieni matalapaine voi kulkea keskiviikon tienoilla itään ja tuoda vähän sateita, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa