Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kotimaa

Mediuutiset selvitti sairaanhoitopiirien johtajien palkkoja - Siun soten Ilkka Pirskasen palkka noussut eniten

  • Petteri Ruotsalainen
  • Jouni Turunen
Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen. Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

Siun soten toimitusjohtajan Ilkka Pirskasen palkka on noussut prosentuaalisesti eniten edeltäjänsä kahden vuoden takaiseen palkkaan verrattuna. Tieto käy ilmi Mediuutisten tekemästä selvityksestä, jossa vertailtiin sairaanhoitopiirien johtajien ja ylilääkäreiden palkkojen kehittymistä.

Selvityksen mukaan seitsemän sairaanhoitopiirin terveysjohtajan kokonaisansio nousi yli kymmenen prosenttia omaan tai edeltäjänsä kahden vuoden takaiseen kokonaisansioon verrattuna.

Suurin prosentuaalinen nousu oli Pohjois-Karjalassa. Siun soten toimitusjohtajan Ilkka Pirskasen palkka on 27,3 prosenttia parempi kuin Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiriä kaksi vuotta sitten johtaneen Ilkka Naukkarisen palkka. Pirskasen kokonaisansio tänä vuonna on 13 000 euroa kuukaudessa, kun Naukkarinen tienasi 10 216 euroa kuukaudessa vuonna 2016.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suurelta kuulostavaan palkkaeroon on selityksensä.

- Organisaatio on fuusion jälkeen yli tuplasti isompi kuin edeltäjälläni, joka ei johtanut erikoissairaanhoidon lisäksi perusterveydenhuoltoa, sosiaalipuolta, pelastuslaitosta ja ympäristöterveydenhuoltoa, Pirskanen sanoo Mediuutisille.

Koko maassa sote-johtajien kokonaisansioiden ykkössijaa pitää Husin toimitusjohtaja Aki Lindén, jonka kokonaisansio muodostuu kolmesta osasta: 15 336 euron rahapalkasta sekä asunto- ja autoeduista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa