Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Porukka selvitteli Lieksassa välejä kirveellä, haulikolla ja hedelmäveitsellä - 37-vuotias mies kuoli

Puukotus tapahtui Lieksan Pankakoskella sijaitsevassa rivitaloasunnossa. Puukotus tapahtui Lieksan Pankakoskella sijaitsevassa rivitaloasunnossa.

Kolmen miehen kyläily päättyi 37-vuotiaan miehen kuolemaan – uhria kuljeteltiin autolla yöllä terveyskeskukseen, joka ei ollut auki.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus alkoi tiistaina käsitellä lieksalaista rikosvyyhtiä, jonka raskain rikos tapahtui helmikuussa, kun 37-vuotias lieksalaismies kuoli puukotuksen uhrina.

Talvisen välien selvittelyn tapahtumat saivat alkunsa helmikuun 21. päivän iltana, jolloin miesseurue lähti kyläilemään 25-vuotiaan lieksalaismiehen luokse Pankakoskelle rivitaloon Kangaspolulle. Alkuillasta miehet olivat viestitelleet toisilleen kännyköillä, ja 25-vuotiaan kertoman mukaan porukan tarkoituksena oli selvittää tai kostaa vanhoja riitoja.

Miehet olivat juoneet illan aikana alkoholia enemmän tai vähemmän, ja kuulustelujen kertomukset illan kulusta ovat varsin erilaisia ja sekavia. Miesten välille oli tullut riitaa, joka oli edennyt nyrkkitappeluksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt taposta epäilty 25-vuotias mies oli saanut nyrkistä useamman kerran niin, että hän oli muun muassa ulostanut allensa. Mies oli kaivanut esiin 20-senttisen hedelmäveitsen, jolla hän puukotti kolmea kylään tullutta miestä.

Myöhemmin kuolleen 37-vuotiaan lisäksi puukosta osumia saivat myös 29-vuotias mies sekä 45-vuotias mies. Heidän vammansa eivät olleet kovin vakavia. Miesten kertoman mukaan keskinäinen paini käytiin rivitaloasunnon keittiössä ja eteisessä.

Kun pahin rähinä oli ohi, huomattiin että 37-vuotias näyttää loukkaantuneen vakavasti. Miehet ilmoittivat tapahtumista muutamille ihmisille, muun muassa tekijäksi epäillyn 25-vuotiaan miehen isälle sekä uhrin lapsen äidille.

Miehet taluttivat 37-vuotiaan auton takapenkille ja lähtivät kuljettamaan häntä Lieksan terveyskeskukseen, joka kuitenkin oli kiinni yöaikaan. Miehet ajoivat auton Sankkilantielle, jonka parkkipaikalta paikalle hälytetty ambulanssihenkilöstö sekä poliisi löysivät porukan. Ambulanssihenkilöstö kantoi auton renkaaseen nojallaan olleen miehen ambulanssiin, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Lieksalaismiesten riidat olivat muuttuneet väkivaltaiseksi tappeluksi aiemmin jo edellisen vuoden puolella, jolloin nyt taposta epäilty 25-vuotias mies oli iskenyt 45-vuotiaalta mieheltä sormia poikki kirveellä. Samoin 25-vuotias oli uhannut 45-vuotiaan miehen henkeä nostamalla veitsen tämän kurkulle. Porukassa oli myös selvitetty välejä muun muassa haulikolla uhkailemalla.

Riitojen taustalla on kertomusten mukaan sekä rahavelkoja että kiistaa auton korjauskustannuksista.

Oikeudessa miehet olivat kuultavina todistajina, epäiltyinä sekä asianomistajina. 25-vuotias pääepäilty on syytettynä taposta ja tapon yrityksistä. Muita miehistä epäillään esimerkiksi kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä pahoinpitelyistä.

Syyttäjä vaatii taposta epäilylle 25-vuotiaalle 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Muille syytetyille vaaditaan ehdollisia tuomioita.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi