Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Kadonneen ihmisen etsinnällä on talvipakkasessa kiire - kuvagalleria

  • Karjalainen
  • Esa Nevalainen
Kadonnutta nurmekselaismiestä etsittiin maanantaina ja tiistaina Nurmeksen Akkosalmella. Apuna hukkuneeksi epäillyn löytämisessä käytettiin erikoistuneita poliisikoiria. Kadonnutta nurmekselaismiestä etsittiin maanantaina ja tiistaina Nurmeksen Akkosalmella. Apuna hukkuneeksi epäillyn löytämisessä käytettiin erikoistuneita poliisikoiria.

Kadonneen ihmisen etsintä on viranomaisista lähes pelkästään poliisin vastuulla. Käytännössä kadonneeksi ilmoitetun henkilön etsinnän järjestelyistä päättää yksi poliisi. Maakunnallisen poliisilaitoksen vuorossa oleva kenttäjohtaja tekee päätöksen kadonneen etsinnän käynnistämisestä ja siihen käytettävistä voimavaroista.

Kenttäjohtajan vastuulla ovat muun muassa päätökset siitä, kuinka paljon poliiseja osallistuu etsintään tai pyydetäänkö kadonneen etsintään apua esimerkiksi puolustusvoimilta, vapaaehtoiselta pelastuspalvelulta tai lentopelastuskeskukselta.

Nurmeksen poliisiaseman rikoskomisario Antti Arposen mukaan olosuhteet ratkaisevat paljon etsinnän luonteen. Talvipakkaseen kadonneen kohdalla kiire on käsinkosketeltavampaa kuin kesällä. Samoin kadonneen henkilön ikä ja kunto huomioidaan etsinnän suunnittelussa. Pidempään jatkuvassa kadonneen henkilön etsinnässä korostuu myös vapaaehtoisten auttajien rooli.

Nurmeksessa etsittiin kadonnutta henkilöä maanantaina ja tiistaina Akkosalmella. Apuna hukkuneeksi epäillyn etsinnässä oli poliiseja ja etsintään erikoistuneita koiria Pohjois-Savon poliisilaitokselta. Kadonnut löytyi tiistaina puolenpäivän aikaan hukkuneena.

Aiheesta laajemmin keskiviikkona Karjalaisessa.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa