Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Tipattoman tammikuun sinnittely kannattaa - katso miksi

  • Karjalainen
Tipaton tammikuu on omaleimainen suomalainen perinne, joka on monien huulilla heti uuden vuoden jälkeen. Käytännössä päätös tipattomuudesta on kuitenkin helppo pyörtää.

Kuukaudenkin totaalitipattomuus kuitenkin kannattaa. Alkoholiton jakso tarjoaa katkon, joka auttaa arvioimaan, millaista oma alkoholin käyttö on ja miten se vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Kuukauden tauko alkoholin käytöstä kohentaa mielialaa, parantaa unenlaatua, lisää vastustuskykyä, laskee verenpainetta ja parantaa työssä jaksamista.

Vuonna 2013 katseet käännetään myös Tipattoman tammikuun säästöihin. Harva tulee laskeneeksi kuinka paljon rahaa tavan vuoksi otettuun alkoholiin kuluu kuukaudessa tai vuodessa. Tipattoman tammikuun verkkosivuilta (http://www.tipatontammikuu.fi) löytyy laskuri, josta selviää paljonko rahaa alkoholiin palaa sekä ehdotuksia siitä, mitä muuta vastaavalla summalla olisi voinut hankkia. Tammikuun aikana sivuilta voi ladata myös Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n tuottaman älypuhelinsovelluksen, OttoMitan, alkoholin käytön seuraamiseksi ja hallitsemiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa