Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Kotimaa

Kirjoja luetaan keskimäärin 12 minuuttia päivässä

  • Karjalainen
Suomalaiset käyttivät vuosina 2009-2010 kirjojen lukemiseen vuorokaudessa keskimäärin 12 minuuttia. Miehet kuluttavat kirjanlukuun aikaa 10 minuuttia ja naiset 15 minuuttia. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksesta. Aika on vuosien saatossa vähentynyt hieman.

Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola huomauttaa, että keskimääräinen lukuaika ei kerro paljoakaan, koska on niitä, jotka eivät lue lainkaan, kun taas toiset lukevat valtavasti. Eniten kirjoja lukee yli 40-vuotias kaupungissa asuva koulutettu nainen, kun taas harvimmin kirjaan tarttuu Pohjois-Suomessa asuva nuori, vähän koulutettu mies.

Suomalaiset käyttivät kirjoihin vuonna 2011 noin 364 miljoonaa euroa. Tämä tekee keskimäärin runsaat 70 euroa per lukutaitoikäinen suomalainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääsesongit kirjakaupassa ovat joulu ja koulujen alku, mutta vuodenalun alennusmyynti vilkastuttaa muuten hiljaista tammikuuta.

-  Ihmiset odottavat kirja-alea. Ensimmäiset päivät ovat vilkkaimpia, Joensuun Suomalaisen kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa