Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kotimaa

Sinisten kansanedustajat kysyvät peurojen kasvattamisesta susien ruoaksi

  • Juho Lintula
  • Asko Kettunen
Kolme sinisten kansanedustajaa on huolestunut metsäpeurojen joutumisesta susien suuhun. Kolme sinisten kansanedustajaa on huolestunut metsäpeurojen joutumisesta susien suuhun.
Peurojen siirtoistuttaminen arveluttaa sinisten kansanedustajia. Savo-Karjalan vaalipiiristä eduskuntaan nousseet Kari Kulmala ja Pentti Oinonen sekä pohjanmaalainen Reijo Hongisto ovat tehneet kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallitus aikoo hoitaa susiongelman uusilla peurojen siirtoistutusalueilla.

- Pohjanmaalla on käynnissä yli viiden miljoonan euron arvoinen metsäpeuran kannanhoitohanke. Samaan aikaan Länsi-Suomen susikanta jatkaa kasvamistaan, maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Kulmala hämmästelee.

- Voi hyvällä syyllä kysyä, onko kyseessä peura- vai susikannan kasvattamishanke?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

MetsäpeuraLIFE-hankkeen ensimmäiset vasat ovat jo syntyneet, ja ne on tarkoitus vapauttaa Pohjanmaan luontoon ensi vuonna. Sinisten kolmikon mielestä ennen peurojen vapautusta pitää ratkaista, mitä tehdään alueen tihentyvälle susikannalle.

Kulmala, Oinonen ja Hongisto nostavat kirjallisessa kysymyksessään esille myös sen, että miksei Kuhmon alueelle ole myönnetty poikkeuslupia suden kaatoon, jos metsäpeuran suojeluun halutaan panostaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa