Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Vanhemmalle konstaapelille sakkoja pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta - löi säilöön tuotua kämmensyrjällä niskaan

Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi Itä-Suomen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin viime huhtikuussa virassa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 35 päiväsakon sakkorangaistukseen.

Mikkelin poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli oli lyönyt säilöön tuotua asiakasta vastaanottotarkastuksessa kämmensyrjällä niskaan niin, että tämä oli kolauttanut huulensa vastaanottotiskiin. Asiakkaan huuleen oli tullut verta vuotava, noin yhden senttimetrin pituinen haava.

Syyttäjä katsoi, että voimakeinoa käytettiin tarpeettomasti eikä sitä voitu pitää puolustettavana. Kyse ei siis ollut tilanteesta, jossa poliisilla olisi ollut perusteita käyttää voimakeinoja.

Asiasta käynnistyi esitutkinta poliisilaitoksen oman tutkintapyynnön perusteella. Esitutkinnan käynnistyttyä poliisilaitos pidätti poliisimiehen virastaan, ja hän on edelleen virasta pidätettynä.

– Poliisilaitos suhtautuu poliisin tarpeettomaan voimankäyttöön, epäasialliseen toimintaan ja käyttäytymiseen aina vakavasti, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko tiedotteessa.

 Huokon mukaan poliisin mahdollisuudet toimia ja tehdä hyvää tulosta edellyttävät sitä, että kansalaiset voivat luottaa poliisin toimintaan.

– Poliisin epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan ja tullaan myös jatkossa puuttumaan, sanoo poliisipäällikkö Huokko.

Poliisilaitos päättää virkamiesoikeudellisista seuraamuksista kun tuomio on lainvoimainen, tiedotteessa todetaan.

Juttua päivitetty 19.6.2018 klo 17.30: Lisätty tieto, että tuomittu työskenteli Mikkelin poliisilaitoksella. Lisäksi tarkennettu syytteeseen johtaneiden tapahtumien kuvausta.