Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kotimaa

Kaksi vangittu Nurmeksen ampumavälikohtaukseen liittyen - myös kerrostalon muut asukkaat olleet vaarassa

  • Anni Kuittinen, Anna Sievälä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut tänään kaksi miestä liittyen Nurmeksessa toukokuussa tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen. Molemmat miehet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Miehet ovat 37- ja 27-vuotiaita ja molemmat ovat paikallisia. Heidän lisäkseen poliisi on pitänyt yhtä miestä pidätettynä tapaukseen liittyen.

Ampumavälikohtauksen tapahtumapaikkana oli kerrostalon piha ja rappukäytävä osoitteessa Porokylänkatu 36, jossa ammuttiin useita laukauksia. Tilanne on aiheuttanut vaaraa tapon yrityksen kohteena olleen miehen lisäksi myös muille kerrostalon asukkaille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että kerrostalon rappukäytävässä oli ollut tämänhetkisen tiedon mukaan kaksi henkilöä ammuskelun alettua. He pakenivat asuntoon.

– Vaaran aiheuttaminen rikosnimikkeenä pitää sisällään sen abstraktimman vaaran tilanteessa. Kun on ammuttu useita laukkauksia kerrostalon pihalla ja varsinkin rappukäytävässä, se on aiheuttanut yleistä vaaraa niille henkilöille, jotka ovat siellä asuneet tai tavanomaisesti liikkuneet, Hämäläinen selventää.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumien taustalla on tapon yrityksen kohteena olleen miehen ja rikoksesta epäiltyjen väliset henkilökohtaiset riidat.

Poliisi on esitutkinnan aikana takavarikoinut kaksi käsiasetta. Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken.

Ampuminen tapahtui sunnuntai-iltana 17. kesäkuuta. Laukausten kohteena oli mies, johon laukaukset eivät kuitenkaan osuneet.

Poliisi ei tavoittanut epäiltyjä henkilöitä paikan päältä, vaan myöhemmin toiselta paikkakunnalta. Rikoskomisario Simo Hämäläinen ei halua tutkinnan tässä vaiheessa kertoa, millä paikkakunnalla kiinniotot tapahtuivat.

Hämäläisen mukaan esitutkinta on edennyt hyvin.

– Valtaosa tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä olleista henkilöistä on saatu puhutettua, Hämäläinen kertoo.

Sähkettä muokattu 21.6.2018 kello 15.14: Korjattu ampumisvälikohtauksen tapahtumapäivä ja lisätty Simo Hämäläisen kommentit.

Aiempi uutinen aiheesta:

Nurmeksessa ammuttiin miestä kohti - poliisi pyytää havaintoja

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa