Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Yli kymmenen kuukautta Islannissa jumissa ollut Maaria Päivinen voitti huoltajuusriidan - "Tulemme huomenna kotiin!"

  • Anna Sievälä
  • Anna Sievälä
Maaria Päivinen kertoo, että matkustaa lauantaina takaisin Suomeen poikansa kanssa. Maaria Päivinen kertoo, että matkustaa lauantaina takaisin Suomeen poikansa kanssa.

Islannissa yli kymmenen kuukauden ajan huoltajuusriidan takia jumissa ollut Maaria Päivinen, 36, on voittanut oikeudenkäynnin Islannissa.

Sähköpostitse tavoitettu Päivinen kertoo, että hän sai tiedon tuomioistuimen ratkaisusta perjantaina. Asia oli Islannissa oikeuden käsittelyssä kesäkuun 6. päivä.

- Tulemme huomenna kotiin! Päivinen kirjoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin hovioikeus päätti palauttaa Päivisen tuolloin 1,5-vuotiaan pojan Islantiin viime vuoden elokuussa sen jälkeen, kun pojan islantilainen isä oli riitauttanut Päivisen ja lapsen muuton Suomeen. Viranomaisten toiminta nousi tuolloin Suomessa otsikoihin, kun Päivisen poika haettiin kotoa pois heti hovioikeuden päätöksen jälkeen vastaanottokeskukseen odottamaan palautusta.

Maaria Päivinen kertoi huoltoriidan hitaasta käsittelystä ja tilanteestaan Islannissa Karjalaisen haastattelussa kesäkuun alussa. Tohmajärveläissyntyinen Päivinen työskentelee kirjailijana ja asuu nykyisin Kotkassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa