Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Juhannuspäivän kokot hämmensivät sivullisia – useita soittoja hätäkeskukseen

  • STT
Juhannusaaton Pauliina-myrskyn takia kokkoja poltettiin monin paikoin poikkeuksellisesti juhannuspäivänä.

Ainakin Joensuussa, Tampereella ja Lohjalla tavanomaista myöhäisemmin sytytetyt kokot saivat sivulliset soittamaan hätäkeskukseen. Haminassa suuri kokko jäi Kymen Sanomien mukaan polttamatta juhannusaattona kovan tuulen ja paloviranomaisten kiellon takia, mutta joku sytytti sen luvatta tuleen juhannuspäivän iltana.

Vaikkei lauantaina ollut yhtä tuulista kuin perjantaina, puuskat olivat vesillä liikkujille yllättävän napakoita. Utajärvellä tuuli kaatoi purjehtijan veneen, mutta purjehtija pääsi itse pelastautumaan rantaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juhannuspäivän tuulenpuuskat hellittivät iltapäivän ja illan kuluessa myös maan tuulisimmassa kolkassa, Itä-Suomessa. Tuulen tyyntymistä kuvaa esimerkiksi se, että iltapäivällä sähköyhtiöillä oli sähköttömiä asiakkaita enää noin 200 ja iltayhdeksän jälkeen vain joitakin kymmeniä.

"Osa eksyksissä, osa tappelee"

Poliisien tilannekeskuksista kerrotaan, että juhannuspäivänä ei ole tapahtunut tavallisesta poikkeavaa. Monin paikoin on ollut yllättävänkin rauhallista.

–  Päivä on mennyt putkeen, kuvailee tilannetta Keski-Suomen ja Pirkanmaan osalta vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Kesäviikonloput ovat Polkutien mukaan aika ruuhkaisia, eikä juhannuspäivä näytä poikkeavan tavallisesta viikonlopusta. Hän sanoo alkoholilla olevan usein osuutta asiaan.

–  Helsingissä juhannus on perinteisesti rauhallisempi kuin tavallinen viikonloppu, yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen kertoo.

Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Pekka Koistisen mukaan monet tehtävät sopivat hyvin juhannusteemaan. Alueella on ollut useita ilmoituksia rattijuopumuksista sekä vesistöön ja päihtymykseen liittyviä tehtäviä.

–  Osa on eksyksissä ja osa tappelee, Koistinen kuvailee.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa