Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Helsingin ratapihan parannustyöt alkoivat – Jyväskylän sähkövaurio ei enää vaikuta junaliikenteeseen

  • STT
Ratapihan remontin takia kaikilla junilla ei pääse Helsinki-Vantaan lentokentältä Helsingin keskustaan, koska osa junista ei kulje Helsingin ja Pasilan väliä päiväsaikaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Ratapihan remontin takia kaikilla junilla ei pääse Helsinki-Vantaan lentokentältä Helsingin keskustaan, koska osa junista ei kulje Helsingin ja Pasilan väliä päiväsaikaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Helsingin ratapihan ensimmäisen vaiheen parannustyöt on aloitettu. Työt aiheuttavat poikkeuksia K-, N-, I- ja P-junien liikennöinnissä 25. kesäkuuta–16. heinäkuuta.

–  Kun tehdään vaihdetyötä Helsingin ja Pasilan välillä, jotkut raiteet ovat poissa käytöstä ja sen vuoksi ollaan jouduttu katkaisemaan liikennettä, VR:n lähiliikenteen suunnittelupäällikkö Ville Mattila sanoo.

K- ja N-junat kulkevat vain Pasilaan. I-juna kulkee Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsinkiin asti, mutta lähtee Pasilasta lentoasemalle. P-juna kulkee Helsingistä lentoasemalle, mutta lentoasemalta vain Pasilaan. Lisäksi Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilän mukaan liikenne pyöri maanantaiaamuna hyvin.

–  Jotain pieniä viivästyksiä on ollut lähijunilla, mutta ei peruutuksia, hän sanoi.

Ajankohtaisia aikatauluja voi tarkistaa HSL:n reittioppaasta ja Pasilan asemalla olevilta monitoreilta.

Kaukojunat kulkevat normaalisti

Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

–  Taajama- ja kaukoliikenteen pitäisi toimia suht normaalisti. Jotain pieniä viivästyksiä saattaa tulla, mutta ei mitään isompia, Mattila sanoo.

Sipilä muistuttaa, että ratapihatyö koskee vain HSL-junien liikennöintiä, ei VR:n omia junia.

Toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18. heinäkuuta –4. elokuuta, jolloin työt aiheuttavat poikkeuksia I-, P-, L- ja A-junille.

Junaliikenne palaa normaaliksi elokuun neljäs päivä, jolloin remontin on määrä valmistua.

Jyväskylässä sunnuntai-iltapäivänä sattunut sähköratavaurio oli saatu korjattua maanantaiaamuun mennessä. Muutama aamun junavuoroista korvattiin linja-autoilla.

Sähköratavaurio katkaisi junaliikenteen Jämsän ja Pieksämäen välillä sunnuntaina iltapäivästä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa