Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Alueelliset erot kaventuneet Suomessa, palkkaerot kasvaneet

  • STT
Palkkaerot Suomen eri maakuntien välillä ovat kasvaneet. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Palkkaerot Suomen eri maakuntien välillä ovat kasvaneet. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Maakuntien väliset taloudelliset erot ovat kaventuneet Suomessa viime vuosina, ilmenee Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan selvityksestä. Samaan aikaan palkkaerot alueiden välillä ovat kuitenkin kasvaneet.

Selvityksessä tarkasteltiin maakuntien välisiä eroja vuosina 2000–2015. Tarkastelussa huomioitiin muutokset bruttokansantuotteessa, tuottavuudessa, työllisyydessä ja palkoissa. Vertailussa Uusimaa ja Kainuu ovat yhä maakuntien ääripäät. Korkeimmat palkat löytyvät Uudeltamaalta ja alhaisimmat Kainuusta.

Selvityksen vertailukohtana käytettiin Saksaa ja Italiaa, joissa sisäiset alueelliset erot ovat selvästi Suomea suuremmat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tuloksista saatu kuva on hyvin mielenkiintoinen. Maakuntien taloudellisen tilan koheneminen ja läheneminen toisiaan ylipäänsä on positiivista, mutta palkkojen divergenssi, hajautuminen, voi osoittautua pitkällä aikavälillä ongelmalliseksi, arvioi tutkija Paolo Fornaro tiedotteessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa