Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Runsaat sateet lähestyvät Pohjois-Karjalaa - Juuassa ja Valtimolla satanut jo noin 10 millimetriä

  • Arttu Koistinen
  • Sirpa Suomalainen
Arkistokuva Arkistokuva

Ilmatieteen laitos on varoitellut voimakkaasta tuulesta ja runsaista sateista, joiden on povattu saapuvan Pohjois-Karjalaan tänään perjantaina.

Ilmatieteen laitoksen mukaan pohjoistuuli on voimakasta aamusta alkaen, ja tuulen nopeus puuskissa voi olla 15 metriä sekunnissa. Runsaita sateita voi esiintyä niin ikään aamusta alkaen, ja varoituksen mukaan vettä voi sataa perjantaina yli 50 millimetriä.

- Sadealue on kaistaleena etenemässä Keski-Suomen kautta Kainuuseen ja itään. Pohjois-Karjalassa esimerkiksi Juuassa ja Valtimolla on viimeisen kuuden tunnin aikana tullut vajaa kymmenen millimetriä sadetta, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoi kello 6:n aikoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siiskosen mukaan esimerkiksi Pohjois-Savossa on satanut paikoin jo kaksikymmentä millimetriä. Kun sadealue saapuu ennen pitkää Pohjois-Karjalaan, maakunnassa sataa koko päivän, Siiskonen toteaa.

- Sateita pitäisi siellä esiintyä vielä ennen keskiyötä. Pohjois-Karjala on maan viimeinen paikka, johon sadealue ensi yönä vaikuttaa.

Lauantai on ennusteiden mukaan sen sijaan poutainen.

- Pohjoisenpuoleiset puuskat voimistuvat Pohjois-Karjalassa perjantain iltapäivän ja illan aikana. Tuulivaroitus jatkuu lauantaina, Siiskonen sanoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa