Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Venäläinen koiralauma piinaa kyläläisiä Tohmajärvellä

  • Ilkka Ritvanen

Tohmajärvellä Niiralan alueelle on muodostunut alkukesän aikana ongelma venäläisestä irtokoiralaumasta, kertoo poliisi. Rajavartiolaitos oli tehnyt muun muassa toukokuun aikana yli 10 havaintoa lauman liikkumisista valtakunnanrajan yli.

Lauman koko on vaihdellut 4-8 yksilön välillä

Värtsilän kylän asukkailta on tullut ilmoituksia viranomaisille lauman liikkeistä Niiralan rajanylityspaikan pohjoispuolella. Kyläläiset ovat olleet huolissaan turvallisuutensa puolesta ja pelänneet muun muassa mahdollisten kulkutautien leviämistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koirien ei ole toistaiseksi tiedetä yrittäneen lähestyä ihmistä tai muutoin käyttäytyneen ihmistä kohtaan pelottomasti tai vaarallisesti. Tuotanto- ja kotieläinvahinkoja koirien ei tiedetä myöskään aiheuttaneen.

Koirien omistajista ei ole poliisin mukaan tietoa. Koirat ovat sekarotuisia ja pannattomia. Poliisin mukaan niiden käyttäytyminen viittaa siihen, että ne elävät luonnossa villeinä. Koirat liikkuvat ihmisasutusten läheisyydessä mahdollisesti hankkiakseen ravintoa.

Itä-Suomen poliisi teki 15.6. päätöksen siitä, että koirat lopetetaan. Tehtävän hoitamisessa avustaa ryhmä paikallisia metsästäjiä, jotka ovat toistaiseksi lopettaneet yhteensä kahdeksan koiraa. Keskiviikkona 4.7. lopetettiin kolme koiraa Värtsilän pohjoisreunalla.

Päällisin puolin lopetetut eläimet ovat olleet terveenoloisia. Yksi koira ontui yhtä jalkaansa.

Poliisin tietojen mukaan alueella liikkuu vielä ainakin 5-10 venäläistä irtokoiraa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa