Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Lieksalainen seura valitsi Monola-palkinnon saajan - palkitun organisaation ensimmäinen suojelija oli Sibelius

  • Arttu Koistinen
  • Lauri Parikka
Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian 2.7.2018 Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa kunnostetussa Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa. Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian 2.7.2018 Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa kunnostetussa Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa.

Lieksalainen Monola-seura ry jakaa kolmannen Monola-palkinnon parhaillaan jatkuvan juhlaviikon huipentavassa Monola-gaalassa lauantaina.

Monola-seuran hallituksen valitsema vuoden 2018 Monola-palkinnon saaja on Yhdysvalloissa toimiva Finlandia Foundation National (FNF).

Vuonna 1953 perustettu FFN jäsenjärjestöineen on Yhdysvaltojen suurin amerikansuomalainen organisaatio, jolla on 58 jäsenjärjestöä 25 osavaltiossa sekä Washington DC:ssä, palkintotiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

FFN:n ensimmäinen suojelija oli Jean Sibelius. Nykyinen suojelija on kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

FFN on vuosikymmenien ajan pitänyt esillä Kalevalaa, Sibeliusta ja laajemminkin suomalaista kulttuuria eri puolilla Yhdysvaltoja.

Tiedotteen mukaan vuonna 2015 FFN oli toteuttamassa noin 150:n Sibelius-konsertin järjestämistä ympäri Yhdysvaltoja.

Vuoden 2018 Monola-palkinto on kuvataiteilija Osmo Rauhalan lahjoittama serigrafia ”Luomisen V päivä” 19/80. Teos on syntynyt Rauhalan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon maalaamien kirkkomaalausten pohjalta, tiedotteessa kerrotaan.

Monola-seura jakaa Monola-palkinnon vuosittain yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla ollut tukemassa Kalevalan, karelianismin ja Sibeliuksen perinnön vaalimista Suomessa tai ulkomailla.

Palkinnon luovutti kansanedustaja Riitta Myller (sd.).

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa