Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kotimaa

Mies raiskasi 14-vuotiaan tytön Ilomantsissa - juotti tytön humalaan ja kuljetti syrjäiseen paikkaan

  • Tuukka Tuomasjukka
Aihekuva Aihekuva

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuonna 1999 syntyneen miehen vankeuteen maksuvälinepetoksesta, törkeästä raiskauksesta ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomio annettiin kahdesta eri tapauksesta. Ensimmäinen tapahtui maaliskuussa Joensuussa, kun mies oli nostanut naisen pankkikortilta yhteensä 580 euroa kahdelta eri pankkiautomaatilta. Nainen ei tiennyt asiasta tai ollut antanut nostamiselle lupaa, mutta oli luvannut maksaa miehelle 20 euroa tämän tarjoamasta kyydistä.

Toisessa tapauksessa mies oli viestitellyt useiden kuukausien ajan Instagram-sovelluksessa entuudestaan tuntemattoman 14-vuotiaan tytön kanssa. Osapuolten tavatessa huhtikuussa mies oli juottanut tytön humalaan ja kuljettanut tämän erilliseen, oikeuden syrjäiseksi katsomaan paikkaan Ilomantsissa.
Mies pakotti tytön sukupuoliyhteyteen lievää väkivaltaa käyttämällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeus katsoo, että teko täyttää raiskauksen tunnusmerkistön. Käräjäoikeuden mukaan raiskaus on törkeä, koska mies oli tiennyt tytön alle 16-vuotiaaksi, saattanut tämän päihtyneeksi ja vienyt tämän seksuaaliseen tekoon soveltuvaan paikkaan.

Törkeän raiskauksen lisäksi tapahtunut tuomittiin lapsen törkeänä seksuaalisena hyväksikäyttönä, koska se ei perustunut molempien osapuolten vapaaehtoiseen suostumukseen, tyttö ei ollut iältään lähellä suojaikärajaa ja osapuolten välinen ikäero oli suuri.

Mies on ollut vangittuna huhtikuusta alkaen. Hänet tuomittiin 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen, josta törkeä raiskaus muodostaa 2 vuotta ja 2 kuukautta ja lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö 6 kuukautta.

Karjalainen ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Lisää tilaajille:

19-vuotias mies otti 29-kertaiset bensarahat ja raiskasi 14-vuotiaan tytön Ilomantsissa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa