Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Kotimaa

Petokset veivät 24-vuotiaan rötöstelijän lopulta telkien taakse

  • Karjalainen
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan miehen 7 kuukaudeksi 15 päiväksi vankeuteen yhdestä lievästä petoksesta, 11 petoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Koska mies oli saanut aiemmin kolme ehdollista vankeustuomiota, joista viimeisimmän koeaika oli menossa mainittujen rikosten tekoaikana, muuttui tämäkin tuomio, joka sisältyy nyt määrättyyn vankeusaikaan, ehdottomaksi vankeustuomioksi.

Lievän petoksen mies teki vuonna 2016 ja petokset vuonna 2017 Kiteellä. Virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen hän syyllistyi myös vuonna 2017 Kiteellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisipartio oli saanut terveyskeskuksesta virka-apupyynnön avustaa kuljetuksessa miehen toimittamiseksi hoitoon.

Kun poliisipartio otti hänet kuljetusotteeseen, mies vastusti sitä ja lopulta löi osittain takanaan ollutta poliisia päällään ponnistaen samalla jaloilla sillä seurauksella, että osui takaraivollaan poliisin oikeaan silmäkulmaan, johon tuli ruhje, turvotusta ja mustelmia.

Kuljetuksen aikana mies harasi vastaan edelleen, ja hänet jouduttiin raudoittamaan.

Lievässä petoksessa ja petoksissa oli kaikkiaan 11 asianomistajaa. Mies kaupitteli internetissä tavaroita, joita hän ei toimittanut ostajille, vaikka oli saanut näiltä kauppahinnan itselleen.

Miehen "kauppaamissa" tuotteissa oli kaksi kannettavaa tietokonetta, kaksi näytönohjainta ja kahdeksan laukkua. Tavaroiden hinna liikkuivat muutamasta kymmenestä euroista muutamiin satoihin euroihin.

Vankeustuomion lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan asianomistajille näiden saamattomista tavaroista maksetut rahasummat. Pahoinpidellylle poliisille hänet määrättiin korvaamaan tälle valtion varoista maksetut 540 euroa sekä valtion maksamat poliisin oikeudenkäyntikulut, jotka olivat lähes 1 100 euroa.

Miehen ei katsottu olevan sopiva yhdyskuntapalvelun suorittamiseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa