Torstai, 13.12.2018 
Seija
Kotimaa

Ilonan puukotustapaus: Käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä tapon yrityksistä epäiltynä - yksi uhreista vasta 18-vuotias

  • Jani Leinonen
Tapahtumat saivat viime perjantain vastaisena yönä alkunsa Ilonan tupakkakopissa. Tapahtumat saivat viime perjantain vastaisena yönä alkunsa Ilonan tupakkakopissa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tiistaina joensuulaiset vuonna 1998 ja 1997 syntyneet miehet todennäköisin syin epäiltynä perjantaina 13. heinäkuuta Joensuussa viihderavintola Ilonassa tapahtuneisiin tapon yrityksiin. Vuonna 1997 syntynyttä miestä epäillään kolmesta tapon yrityksestä ja vuonna 1998 syntynyttä miestä kahdesta tapon yrityksestä.

Puukotuksen uhrit, vuosina 1989, 2000 ja 1995 syntyneet miehet, on leikattu Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, eikä heillä ole hengenvaaraa.

Yhtä vangittujen kanssa samaan seurueeseen kuulunutta miestä epäillään pahoinpitelystä, joka tapahtui samassa ravintolassa kyseisenä aamuyönä. Hänet on jo vapautettu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo, että tiistaina vangitut miehet ovat olleet kuulusteluissa vaitonaisia tapahtumista, joten motiivistakaan on vaikea saada selkoa.

- Runsaasti kuulusteluja on vielä suorittamatta, eikä tapahtumista ravintolassa voida vielä kertoa julkisuuteen tarkemmin. Mikäli tapahtumista julkaistaisiin yksityiskohtaisempaa tietoa, myöhemmin suoritettavien kuulustelujen näyttöarvo ja luotettavuus kärsisi, toteaa tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand.

- Nyt alkaa tarkemmat kuulustelut. Luulen, että tällä viikolla ei ole juurikaan lisää kerrottavaa. Tutkinta kuitenkin kestää sen verran kauan, että menee jonkin aikaa ennen kuin voi julkisuuteen kertoa mitään yksityiskohtia niin, ettei se vaaranna tutkinnan luotettavuutta. Kyseessä on kuitenkin sen verran vakavat rikosepäilyt.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantain vastaisena yönä Ilonan tupakkakopista. Yksi uhreista oli ravintolan vahtimestari, joka pyrki estämään puukottajien pakenemisen ravintolasta. Tekijät olivat pakomatkalla reilun vuorokauden, ennen kuin jäivät kiinni varhain lauantaiaamuna Jyväskylässä.

Aiemmin aiheesta:

Vapautui vankilasta vain kaksi viikkoa aiemmin - hovioikeus lievensi Ilonan puukotusepäillyn edellistä tuomiota

Yökerhopuukotuksesta epäillyt jäivät kiinni Jyväskylässä - Miehet vastustivat kiinniottoa ja uhkasivat poliisia rautakangella

Ilonassa puukotettu vahtimestari toimi turvallisuusohjeiden mukaisesti

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa