Torstai, 13.12.2018 
Seija
Kotimaa

Alma Media: Rekrytointipolitiikkamme on yhdenvertaista ja tasapuolista

  • Tuuli Rantasalo

Alma Media kertoo, että se noudattaa rekrytointipolitiikassaan yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita.

Alma Median mukaan Suomen Kuvalehdessä annettiin virheellinen kuva Aamulehden päätoimittajan valintaprosessista. Suomen Kuvalehti uutisoi, että Päivi Anttikoskea ei valittu Aamulehden päätoimittajaksi, koska hänellä oli lapsi, joka asui eri paikkakunnalla.

- Yksi tärkeistä kriteereistä rekrytointiprosessissa oli mahdollisuus muuttaa lehden ilmestymisalueelle. Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys. Ylipäätään useat viimeisimmistä liiketoimintojen johtajarekrytoinneistamme tai päätoimittajanimityksistämme ovat olleet naisia, toimitusjohtaja Kai Telanne kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Maakunnallisen sanomalehden päätoimittajan valinnassa korostuvat vahva ja näkemyksellinen journalistinen osaaminen, johtamistaidot, yhteiskuntasuhteet ja erinomaiset verkostoitumistaidot. Päätoimittajalta edellytetään myös vahvaa läsnäoloa lukijoiden ja paikallisen elinkeinoelämän keskuudessa. Nämä kriteerit koskevat päätoimittajavalinnassa niin miehiä kuin naisia. Hakijaa haastateltaessa oli prosessissa mukana vielä useita kandidaatteja eikä selkeää ykköskandidaattia vielä ollut olemassa. Lopullinen valinta perustui kokonaisarvioon ja mielestämme paras hakija tuli valituksi, valintaprosessissa mukana ollut Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen toteaa.

Lue myös:

Suomen Kuvalehti: Äitiys ja lapsen asuminen toisella paikkakunnalla estivät nimityksen Aamulehden päätoimittajaksi - Aamulehden ex-liiketoimintajohtaja Juutilainen: Jutussa on väritettyä totuutta

Sinisten Simon Elo vaatii loppua äitien syrjinnälle työelämässä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa