Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Kadonneen Jari Pesosen taposta epäillyn miehen esitutkinta on yhä kesken – Syytteen nostoon lisäaikaa syyskuun loppuun asti

  • Katri Keskitalo

Ilomantsilaisen vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen tappoon liittyvä esitutkinta on yhä kesken, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja keskusrikospoliisin rikoskomisario Jarkko Timonen.

Tapauksen pääepäilty, ilomantsilainen mies, on ollut vangittuna tammikuusta lähtien eli noin seitsemän kuukauden ajan. Syytteen nostamisen oli tarkoitus tapahtua heinäkuun loppuun mennessä, mutta sille on nyt haettu lisäaikaa 28. syyskuuta saakka.

– Muutamia toimenpiteitä on vielä tekemättä ja muutamia lausuntoja on saamatta. Sen takia tähän esitutkintaan tarvittiin jatkoaikaa, toteaa Timonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääepäillyn lisäksi kolmea muuta henkilöä, kahta miestä ja yhtä naista, epäillään osallisuudesta rikokseen. Heidänkin tutkintansa on edelleen kesken.

– Koko kokonaisuus tutkitaan niin sanotusti yhdessä paketissa, joten heidänkin rikosnimikkeensä täsmentyvät vasta sitten, kun esitutkinta valmistuu, kertoo Timonen.

Entä onko Pesosen ruumista vielä löydetty, rikoskomisario Timonen?

– En ota siihen mitään kantaa vielä tässä vaiheessa.

Jari Pesonen katosi vuonna 2005 elokuun 18. ja 19. päivän välillä.

Aiemmat uutiset aiheesta:

Kadonneen Jari Pesosen taposta epäilty mies yhä vangittuna - syyte nostettava heinäkuun loppuun mennessä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa