Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Sakari Timoselta kipakka vastaus Jyrki Utriaisen kolumniin: "Kun näkee nimensä vähemmän imartelevassa valossa maakunnan valtalehden pääkirjoitussivulla..."

  • Jani Leinonen
  • Martti Huusko
Sakari Timonen kirjoittaa Apu-lehdessä suosittua Uuninpankkopoika-blogia. Sakari Timonen kirjoittaa Apu-lehdessä suosittua Uuninpankkopoika-blogia.

Apu-lehdessä suosittua Uuninpankkopoika-blogia kirjoittava juukalainen Sakari Timonen vastaa tuoreessa kirjoituksessaan napakasti Karjalaisen toimituspäällikölle Jyrki Utriaiselle. Utriainen pohti sunnuntain Karjalaisen kolumnissaan syitä Suomessa kovaa vauhtia parantuneeseen työllisyysasteeseen.

- Juha Sipilän (kesk.) hallitus lähti tavoittelemaan kaudellaan 110 000 uutta työpaikkaa ja 72 prosentin työllisyysastetta. Nämä tavoitteet – joihin monet talousasiantuntijat eivät uskoneet – on käytännössä saavutettu. Tämän ääneen sanominen kirpaisee oppositiota. Ihmettelemistä siinä riittää myös demareita myötäilevällä bloggaajalla, Uuninpankkopoika Saku Timosella. Väärin työllistetty. Väärin tulkittu, Utriainen totesi.

Juuan kunnanvaltuutettuna SDP:n riveissä vaikuttava Sakari Timonen vastasi Utriaiselle maanantaina blogikirjoituksessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kun näkee nimensä vähemmän imartelevassa valossa maakunnan valtalehden pääkirjoitussivun sunnuntaikolumnissa, niin silloin ajattelee tehneensä jotain oikein. Karjalaisen toimituspäällikkö Jyrki Utriainen nostaa minut esimerkiksi demarista, jota hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen kirpaisee. Utriainen ei kuitenkaan kerro sanallakaan mitä olen sanonut, joten minun yhteyteni asiaan jää tyhjän päälle.

- Aamukahvia juova paperilehden selaaja ei tiedä mistä on kysymys. Korkeintaan hän ajattelee, että taas on joku demari kitissyt jostain, semmoisia ne ovat. Ja että tuohan on se juukalainen kunnallispoliitikko, pithän se arvata, että paskaa se puhuu, Timonen kirjoittaa.

Timonen muistuttaa, ettei ole koskaan väittänyt, etteikö työllisyyden kasvu olisi hyvä asia.

- Olen sanonut, että hallituksen toteuttamalla politiikalla aktiivimalleineen, kiky-leikkauksineen ja ilmaistöineen ei ole siihen mitään osuutta, vaan työpaikat lisääntyvät talouskasvun ansioista, hän täsmentää.

 Utriainen linjaa kolumnissaan, että tehdään nyt kaikki työtä, kun sitä on tarjolla.

- Olen ihan samaa mieltä, mutta edellytän siitä työstä myös maksettavan sellaista palkkaa, että sillä tulee toimeen. Kun hallituksen työllisyyspolitiikan perusteltu kritiikki leimataan turhaksi kitinäksi, niin ollaan pitkällä kohti vastikkeellista sosiaaliturvaa, Timonen vastaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa