Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Joensuulaisen junioriurheiluseuran ex-johtajaa vastaan nostettiin syyte 20 000 euron kavalluksesta, kavalluksen seurauksena pelaajapula ja talousvaikeuksia

  • STT, Karjalainen

Joensuulaisen junioriurheiluseuran ex-puheenjohtajaa vastaan on nostettu syyte törkeästä kavalluksesta, kertoo syyttäjä. Kaikkiaan ex-puheenjohtajan epäillään käyttäneen seuran varoja omiin tarkoituksiinsa hieman yli 20 000 euroa vuosina 2016–2017. Motiivikseen entinen puheenjohtaja on kertonut rahapulan. Hän ei enää toimi seurassa.

Urheiluseurasta kerrotaan, että tapaus on syössyt seuran talousvaikeuksiin ja sillä on ollut vaikeuksia saada tarpeeksi pelaajia.

Yksi seuran valmentajista  arvelee ainakin osittaiseksi syyksi pelaajakatoon sitä, että paikallisissa lajin piireissä paljon puhuttanut kavallusjuttu on vähentänyt seuran houkuttelevuutta. Hän kuitenkin lisää, että muitakin syitä pelaajakatoon voi olla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuran alle kouluikäisten urheilutoiminta jouduttiin lopettamaan.

Syytetty on vuonna 1970 syntynyt mies, joka toimi Karjalaisen saamien tietojen mukaan tuolloin Joensuun Palloseuran puheenjohtajana.

Syytetty toimi myös Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin hallituksessa vuosina 2007–2017.

Poliisi tutki tutkinnan aikana seuran epäselviä tilisiirtoja, jotka oli aiheuttanut vuonna 2016 tehtäväänsä valittu seuran puheenjohtaja.

Seuran toimintaan liittymättömät tilisiirrot alkoivat vuoden 2016 alussa ja jatkuivat helmikuuhun 2017 saakka, jolloin puheenjohtajalta evättiin tilinkäyttöoikeus ja hänet siirrettiin pois tehtävistään.

Miehen epäillään siirtäneen seuran varoja omiin tarkoituksiinsa hieman yli 20 000 euroa. Hän oli merkinnyt tilisiirtojen syyksi muun muassa matka- tai kululaskun. Perusteettomia tilisiirtoja oli kaikkiaan yli sata.

Syytetty on kertonut tilisiirtojen motiiviksi muun muassa rahapulansa. Huhtikuussa Karjalaisessa kerrottiin, että osalliset ovat päässeet sovintoon vahingonkorvausten maksuaikataulusta.

Laskut laahaavat edelleen perässä, mutta valmentajan mukaan maksuaikatauluista on pystytty sopimaan. Seuraa pyörittävä porukka on pienentynyt, koska entinen puheenjohtaja oli itsekin junioreiden valmentajana ja teki paljon hommia.

– Ehkä liikaa luotettiin. Seura on pieni ja toimijoita vähän, valmentaja vastaa kysymykseen siitä, miten näin pääsi käymään.

Syyte asiassa nostettiin heinäkuun alussa. Asiaa käsitellään marraskuussa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Seuran nykyiset toimijat eivät millään tavoin ole asiassa epäiltyinä. JoPS jättäytyi täksi kaudeksi miesten Kolmosesta, mutta tämä johtui pelaajapulasta, seurasta kerrotiin Karjalaiselle huhtikuussa.

Juttua muokattu 9.8.2018 kello 16.55. Lisätty tietoja.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa