Torstai, 18.10.2018 
Säde, Satu
Kotimaa

Ilomantsin viides Karhufestivaali järjestetään ensi viikolla – Vieraaksi saapuu myös pääministeri Juha Sipilä

  • Katri Keskitalo
  • Helena Romppanen
Karhufestivaalien tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen poseeraa viime vuoden veistokisan tuotosten kanssa. Karhufestivaalien tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen poseeraa viime vuoden veistokisan tuotosten kanssa.

Ilomantsin viides Karhufestivaali järjestetään 16.–18.8.2018 eli ensi viikon to–la, tiedottaa Karhufestivaali.

Festivaalien perinteiset karhunveiston mestaruuskisat pidetään Ilomantsin keskusta-alueella torstaina klo 12–18 sekä perjantaina klo 9–17. Lauantain pikaveisto kisataan Karhuareenalla, Katri Vala -kulttuurikeskuksen pihalla klo 11–13.

Tänä vuonna puunveistäjät ottavat mittaa toisistaan teemalla Villi luonto. Veistäjiä on mestaruuskisaan ilmoittautunut kaikkiaan 24 Suomesta, Virosta ja Venäjältä, tiedotteessa kerrotaan. Pikaveistokisassa on jo koossa 15 veistäjää, mutta ilmoittautua voi vielä veistoaamunakin.    

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Veistokisojen lisäksi Karhufestivaalilla on tarjolla runsaasti muutakin ohjelmaa, kuten näyttelyitä, työpajoja, teatteria, musiikkia, kulttuurikävely, kirjailijavierailu, luento- ja keskustelutilaisuus suomalaisten luontosuhteesta, perinneleivontaa sekä Maalaistori toritansseineen. Höyryjuna kuljettaa festivaaliyleisöä Joensuusta Ilomantsiin lauantaina. Myös pääministeri Juha Sipilä vierailee festivaaleilla torstaina.

Karhufestivaalien kanssa Ilomantsissa samaan aikaan järjestetään myös Villiruokafestarit ja Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssi.

Karhufestivaalin järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto ry paikallisyhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Paikalliset yrittäjät ja yhdistykset ovat tuottaneet festivaaleille tuotteita ja oheisohjelmaa ja Ilomantsin lukion oppilaat osallistuvat veistokisan viestintään.

Lisätietoja festivaalista voi lukea tapahtuman verkkosivuilta www.karhufestivaali.fi ja Facebookista Karhufestivaali – Bear Festival.

Aiheeseen liittyvät uutiset:

Villiruokafestivaali tuo Ilomantsiin yli 20 pop up -ravintolaa

Women and Sustainable Hunting -konferenssi kokoaa Ilomantsiin lähes sata metsästävää naista ympäri maailman