Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kotimaa

Tuulet tyyntyvät huomiseksi, mutta sää pysyy epävakaisena

  • STT
Tuuli ei tuiverra enää sunnuntaina samaan tapaan kuin lauantaina, ja luvassa on monin paikoin melko epävakaista säätä, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle. Sää on poutainen monin paikoin maan keskiosissa, ja aurinkokin pääsee pilkistämään. Sen sijaan Lapissa ja maan eteläosissa voi tulla kuurosateita.

–  Myös ukkonen voi jyristä sateiden mukana, Saarikalle sanoi.

Saarikallen mukaan lämpötilat voivat nousta poutaisilla paikoilla 20–22 asteeseen. Sen sijaan sateisilla alueilla lämpötilat jäävät alle 20 asteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sää suosii sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perseidien tähdenlentoparven tarkkailijoita, jolloin on meteoriparven aktiivisin vaihe Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan. Myös yöt ovat edelleen melko lämpimiä erityisesti rannikoilla, joissa lämpötilat liikkuvat öisin 10–15 asteen paikkeilla. Sää on myös maanantain vastaisena yönä enimmäkseen vähäpilvinen.

–  Kyllä ne tähdenlennot voi nähdä monin paikoin. Lapissa ja Kaakkois-Suomessa voi olla pilviä, mutta missään ei näytä olevan täyspilvistä, Saarikalle sanoi.

Alkuviikko on epävakainen

Alkuviikosta on luvassa epävakaista säätä. Maanantaina maan itä- ja pohjoisosissa voi tulla sadekuuroja ja ukkosta. Sen sijaan etelässä on poutaisempaa, ja lämpötilat pyörivät 20 asteen tuntumassa.

Tiistaina etelässä pilvisyys voi lisääntyä ja lämpötila jäädä alle 20 asteen. Lapissa on selvästi koleampaa ja lämpötilat jäävät 10–15 asteeseen. Keski-Suomessa aurinko pääsee paistamaan.

Sää jatkuu keskiviikkona Saarikallen mukaan samanlaisena kuin tiistaina, mutta etelään voi saapua sadekuuroja. Sen sijaan Lapissa sää jatkuu syksyisempänä ja lämpötilat laskevat monin paikoin alle 15 asteen.

–  Lämpötilat alkavat olla vuodenaikaan nähden keskivertoisia, Saarikalle sanoi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa