Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Peruspop on sittenkin hieman poliittinen - esiintymässä Tero Vaara ja Juho Eerola

  • Aaro Virolainen
  • Sirpa Suomalainen
Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajan Marko Koskisen mukaan Peruspop on hieman poliittinen tapahtuma. Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajan Marko Koskisen mukaan Peruspop on hieman poliittinen tapahtuma.

Kontioniemen vanhalla koululla järjestettävä Peruspop on sittenkin hieman poliittinen tapahtuma, kun julkisuudessa kerrottiin ensin, ettei näin olisi. Virheen oikaisevat tapahtuman järjestäjä ja Kontiolahden kunnanvaltuutettu Mika Hiltunen (ps.) sekä perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Marko Koskinen.

- Järjestäjät ja tapahtuman maksajat ovat poliittisia toimijoita, joten politiikka ei varmasti kokonaan ole poissa tapahtumasta, Koskinen totesi.

Hiltunen arvelee väärinkäsityksen syntyneen siitä, ettei juhlaan haluttu vaalipuheita tai liikaa propagandaa, jotta pääpaino olisi musiikissa. Kuitenkin maksuttomilla festareilla on muun muassa perussuomalaisten teltta sekä eduskuntavaaliehdokkaita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Peruspopissa esiintyvät paikallisista perussuomalaisista koottu The Perzus -yhtye, Mamba-yhtyeen solisti Tero Vaara sekä Suuri Tuntematon -yhtye, jonka solistina on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola (ps.).

Vaikka Eerolan bändi on herättänyt julkista pahennusta musiikkivideoillaan, tapahtuman kerrotaan soveltuvan myös lapsille, joille on omia lauluja ja pomppulinna. Anniskelusta vastaa pohjoiskarjalainen yritys. Noin 200-400 vierasta odottava Hiltunen toivottaa kaikki tervetulleiksi ajattelutapaan katsomatta.

- Ei näitä kesätapahtumia liikaakaan ole.

Aiemmin osoitteessa oli vuokralla Soldiers of Odin -järjestö, mutta vuokranantaja Hiltusen mukaan he ovat muuttaneet pois jo kauan sitten. Mika Hiltunen kertoo, että Joensuun Odinit lakkautettiin yli vuosi sitten. Peruspop on nykyisen Museo Vanhan Mestan pihapiirissä lauantaina 25. elokuuta kello 17-22.

Aiemmin aiheesta:

Peruspop-tapahtuma Kontioniemessä - esiintyjälistalla kansanedustaja Juho Eerolan bändi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa