Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Kotimaa

Satakunnasta karhujahtiin tullut Reijo kaatoi Ilomantsissa 110-kiloisen kontion - "Sattui olemaan minun tuurin päivä"

  • Armas Härkönen
  • Armas Härkönen
Ilomantsissa oli maanantaina liikkeellä jopa 1500 metsästäjää. Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää (vas.) ja vanhempi rajavartija Jouni Karvonen (oik.) totesivat, että Juhamatti Tillosen paperit ja luvat olivat kunnossa. Ilomantsissa oli maanantaina liikkeellä jopa 1500 metsästäjää. Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää (vas.) ja vanhempi rajavartija Jouni Karvonen (oik.) totesivat, että Juhamatti Tillosen paperit ja luvat olivat kunnossa.

Hattuvaaran seudulla vaikuttavassa Taikajahti -metsästysseurassa oli maanantaina vierasmetsästäjiä lähes tarkalleen toiselta puolen Suomea. Satakunnassa sijaitsevasta Siikaisista kotoisin oleva Reijo Östergård sai Välivaaran maastossa tähtäimeensä 109,4 kiloa painavan, ja nopeasti etenevän nallen.

– Pieleen meni minun arvioni karhun painosta metsässä. Sanoin sen painavan 110 kiloa, tuumasi seurueen johtaja Kaino Kettunen.

– Sattui tänään olemaan minun tuurin päivä. Kolmas kerta on kaikkiaan olla karhujahdissa, ampuja iloitsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Östergård kumppaneineen oli ensimmäistä kertaa Ilomantsissa.

– Mutta tullaan ensi vuonnakin, jos vain eletään ja mukaan otetaan, miehet lupasivat.

Ilomantsin pohjoisosissa on muutenkin nyt runsaasti metsästäjiä. Autoja on tien varren levikkeillä ja metsäautoteiden risteyksissä. Värikkäitä asuja pilkottaa päätielle näkyvistä jahtitorneista.

– Karhukokouksessa oli lähes 40 seuruetta edustettuna. Jo yksinkertaisellakin laskutoimituksella selviää, että metsästäjiä on ainakin se 500, Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää laskee.

– On niitä enemmän, saattaa olla jopa 1 500 metsästäjää, Kaino Kettunen lisää.

Lisää aiheesta:

Metsästys alkoi: 37 karhua kaadettu ensimmäisenä päivän aikana

Yli 70 metsästävää naista ympäri maailman kokoontui Ilomantsiin - huipennuksena osallistuminen karhujahtiin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa