Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Jojo-liikenne: toivottu lippujen halvennus maksaa ehkä liikaa

  • Marita Jalkanen
  • Jouni Turunen
Joensuun ydinkeskustavyöhykkeen kausilipun hinnan puolitus maksaisi noin 100 000 euroa ylimääräistä. Joensuun ydinkeskustavyöhykkeen kausilipun hinnan puolitus maksaisi noin 100 000 euroa ylimääräistä.
Joensuun seudun kuntien joukkoliikenteen lippuhintojen alentaminen tai lasten ja nuorten maksuton matkustaminen ei näytä olevan tällä hetkellä mahdollista. Jos liikkumisen hintaa halutaan laskea tai maksutonta matkustamista lisätä, on kuntien varauduttava maksamaan joukkoliikenteestä nykyistä enemmän.

Ilman toivottuja lisähelpotuksiakin joukkoliikenne tarvitsee ensi vuonna reilusti tämänvuotista enemmän rahoitusta.

Joensuussa on tehty valtuustoaloite kuntalaiskortista, jolla lasten ja aikuisten yhden vyöhykkeen linja-autokortin hinta puolitettaisiin. Perusteluna on esitetty ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiolahdessa valtuustoaloitteessa esitetään aikataulutiedottamisen parantamista, reaaliaikaista seurantaa ja alle 16-vuotiaiden ilmaista joukkoliikennettä.

Seudullinen joukkoliikennejaosto käsitteli aloitteita tiistaina. Jaosto ei pidä esimerkiksi asiakashintojen alentamista tässä vaiheessa mahdollisena.

Joensuun seudun joukkoliikenteen talousarvioesityksen mukaan liikenteeseen tarvitaan ensi vuonna noin 900 000 euroa tämänvuotista enemmän pääasiassa liikenteen palvelutasoon suunniteltujen parannusten takia.

Jojo-liikenteen uusi palvelutasomääritys hyväksyttiin alkukesästä. Sen mukaan palvelutasoa Joensuun keskustasta Lehmoon, Reijolan suuntaan ja Ylämyllylle aiotaan parantaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa