Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kotimaa

Kaptas Oy laajentaa Ylämyllyllä - uutta tilaa 126 neliömetriä

  • Petteri Ruotsalainen
Kaptas Oy:n toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen ja tuotantojohtaja Kari Sinkkonen. Kaptas Oy:n toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen ja tuotantojohtaja Kari Sinkkonen.

Automaatioteknologian asiantuntijayritys Kaptas laajentaa toimistotilojaan Liperin Ylämyllyllä. Kaptakselle valmistuu kaikkiaan 126 neliön laajennus, joka kattaa toimistotilojen lisäksi väestönsuojatilan.

Tilat rakennuttaa Liperin kunnan kehitysyhtiö Lipertek Oy. Rakentaminen alkaa elokuun lopulla, ja uudet tilat valmistuvat ensi joulukuussa. Investoinnin kokonaisarvo on noin 250 000 euroa. Pääurakoitsija on Joen Talo Oy.

- Uutta toimistotilaa tarvitaan, jotta tällä hetkellä tilanpuutteen vuoksi osittain hajautetut suunnittelijoiden työtilat saadaan mielekkäästi yhtenäiseksi. Kasvuhaluisena yrityksenä laajennuksella varaudutaan myös tulevaisuuteen, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen kertoo tiedotteessa.

Kaptaksen tilalaajennus on jo toinen sen jälkeen, kun Kaptas vuonna 2010 muutti uusiin toimitiloihinsa Ylämyllylle. Tuolloin Lipertek rakennutti yritykselle noin 1 300 neliön tehtaan.

Ensimmäinen tuotantotilojen laajennus tehtiin vuonna 2014. Tuolloin yritykselle rakennettiin 850 neliötä puhdastilaa, jota tarvitaan erityisesti lääketeollisuusasiakkaiden tarpeisiin.

Lipertek Oy:n toimitusjohtaja Mika Hyttinen iloitsee siitä, että Kaptaksen kaltainen teknologiayritys on sijoittunut Ylämyllylle.

- Start Upista kasvuyritykseksi ja kansainvälistymään – siinä on tarvittu osaamista ja rohkeutta. Se, miten Lipertek kehitysyhtiönä voi auttaa Kaptaksen kaltaisia kasvuyrityksiä, on yritysten tarpeiden kuunteleminen. Haluamme olla valppaita ja osaltamme tukea yritysten kasvua ja kehitystä. Ratkaisut voivat olla hyvinkin räätälöityjä, Hyttinen linjaa.

Kaptaksen maaliskuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 4,1 miljoonaa euroa. Yritys työllistää lähes 30 henkilöä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa