Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Kotimaa

Lieksalaisille tarjoiltiin maakuntapäivänä leipää ja sirkushuveja

  • Mikko Ahvenainen
  • Mikko Ahvenainen
Sirkuskoululaisten kulkue marssi Pielisentietä pitkin esiintymään Kulmalle. Sirkuskoululaisten kulkue marssi Pielisentietä pitkin esiintymään Kulmalle.

Katsokaa sirkuskulkuetta, saapuvaa kummaa saattuetta, raikui reippaasti pitkin Pielisentien raittia, kun Lieksan sirkuskoululaisten kulkue marssi ensimmäistä kertaa järjestetyn Pohjois-Karjalan maakuntapäivän kunniaksi läpi puolen kaupungin temppuilemaan Kulman juhlasaliin.


Kirjavassa joukossa eräs ajeli yksipyöräisellä polkupyörällä, ja muutama innostui kävelemään myös käsillään.

Lieksan Tukipisteen ja Lieksan Taitokeskuksen järjestämän tapahtuman oli tarkoitus alkaa kansainvälisellä ruokailulla S-marketin parkkipaikalla, mutta tuuli ja sateen uhka synkkine pilvineen pelotteli väen sisätiloihin Kulmalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennen ruokailua tapahtumaan osallistuneita viihdytettiin kansainvälisellä musiikilla, kun Ali Saleem, Antti Nykänen ja Kristiina Sotiriou esittivät aluksi suomalaista kansanmusiikkia, ja lopuksi improvisoiden irakilaistakin.

(Juttu jatkuu kuvan alla)

LieksanmaakuntpaivaKarjalainen20180826

Rimma Lehvonen, Maria Victoria de la Cruz ja Egor Savvi tarjoilivat Kulmalla borssikeittoa ja empanadas-piiraita.

Ruokapöydän herkuista löytyi muun muassa irakilaisia lihakääryleitä, leipää ja muita leivonnaisia, kotoisia karjalanpiirakoita, venäläisukrainalaista borssikeittoa ja argentiinalaisia empanadas-piiraita. Päivä päättyi Lieksassa yhteislauluun.

– Paljon oli työtä ja tekijöitä. Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, miten osaamme elää toistemme kanssa iloiten ja nauttien toistemme seurasta yhdessä, Lieksan Tukipisteen puheenjohtaja Irma Nykänen iloitsi.

Myös Lieksan Taitokeskuksessa oltiin iloisia maakuntapäivän tapahtuman antiin. Työnäytökset ja työpajat houkuttelivat paikalle runsain mitoin kädentaidoista kiinnostuneita huovuttamaan ja askartelemaan.

– Vähän jännitti kun on niin paljon tapahtumia samaan aikaan, mutta käsityön ystäviä on riittänyt täällä Lieksassa ihan kiitettävästi, Lieksan Taitokeskuksen käsityöneuvoja Aija Väätäinen sanoi tyytyväisenä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa