Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Palovammoihin kesäkuussa menehtynyt valtimolaisen hoitokodin asukas oli 67-vuotias

Kuvituskuva, ei liity jutun tapaukseen Kuvituskuva, ei liity jutun tapaukseen

Poliisi on tutkinut Valtimon Kotorannassa asuneen ja sittemmin espoolaisessa sairaalassa kuolleen naisen tapausta rikosnimikkeellä kuolemantuottamus.

Esitutkinta tarkoittaa, että poliisilla on syytä epäillä rikosta. Asiasta ensimmäisenä heinäkuussa kertoneen Ylä-Karjalan tietojen mukaan nainen olisi löydetty hoitokodin saunasta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Juntunen kertoo, että nainen oli 67-vuotias. Hän ei halua kommentoida esitutkinnan yksityiskohtia tarkemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun keskussairaalan johtajaylilääkäri Juha Mustonen vahvisti aiemmin, että sairaalassa on hoidettu alle 70-vuotiasta naista palovammojen takia ennen juhannusta.

– Palovammat olivat niin pahoja, että nainen menehtyi. En voi kertoa muuta kuin että tämä rouva on ollut meillä hoidossa, Mustonen sanoi Ilta-Sanomille.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vahvistaa Iltalehdelle, että virastossa selvitetään Valtimon tapausta.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote vastaa Valtimon palveluasumisen yksiköstä, Iltalehti kirjoittaa. Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen kertoo Iltalehdelle, että naisen vammautumisen ja kuoleman jälkeen asumisyksikön toimintatavat on käyty läpi ja tarkastettu.

Hän ei vielä kommentoi vastuussa olleen hoitajan mahdollista rangaistusta, Iltalehti kertoo.

Menehtyneen naisen iästä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Juttua muokattu 27.8.2018 kello 12.34: Menehtynyt nainen oli 67-vuotias eikä 57-vuotias, kuten tutkinnanjohtaja aiemmin kertoi.