Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Kotimaa

Kansanedustaja Kari Kulmala osallistuu paimentolaisten olympialaisiin Kirgisiassa - "Eräänlaista vyöpainia"

  • Arttu Koistinen
  • Sirpa Suomalainen
Arkistokuva joulukuulta 2017 Arkistokuva joulukuulta 2017

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) osallistuu 2.–8. syyskuuta Kirgisiassa pidettäviin paimentolaisten olympialaisiin.

Sinisten eduskuntaryhmän tiedotteen mukaan Kulmala (kuvassa) osallistuu kisoissa eteläkorealaiseen Ssireum-painiin, minkä lisäksi hänelle on lupailtu kunniatehtävää Suomen viisihenkisen joukkueen lipunkantajana.

Myös Suomen suurlähettiläs Kazakstanissa ja Kirgisiassa Mikko Kivikoski osallistuu avajaisseremoniaan yhdessä Suomen Kirgisian kunniakonsulin Anvar Prazdnikovin ja Kirgisian Suomen kunniakonsulin Petri Nummisen kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ssireum on eräänlaista vyöpainia, ja ottelut tapahtuvat hiekkapäällysteisellä kentällä. Tämähän on vähän kuin sieltä tultaisiin Suomeen opettamaan pesäpalloa, kun minä menen ottelemaan heidän kansallisurheilussaan, Kulmala tuumaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Kulmala on painunut kilpaa noin 35 vuotta. Poliisien EM-kilpailuissa parhaat sijoitukset ovat 4. ja 6. sija.

- Veteraanien MM-kisoihin osallistuin viimeksi pari vuotta sitten, jossa pääsin vielä pronssiotteluun saakka. Sen matsin hävisin, Kulmala kertoo.

Kisajärjestäjien mukaan osanottajia on tulossa 80 maasta yhteensä noin kaksituhatta. Lajeja on ohjelmassa 37.

Kisamatka sai alkunsa viime tammikuussa, kun Kulmala kansanedustajan työssään vieraili Kirgisian parlamentissa.

Kulmalan ohjelmassa on myös tapaamisia kirgisialaisten kansanedustajien kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa