Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Kotimaa

Poliisi ampui taksiryöstäjää ylävartaloon Joensuussa - Epäilty vaati kuljettajan puhelimia

  • Arttu Koistinen
  • Sirpa Suomalainen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Itä-Suomen poliisi sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 1.30 ilmoituksen, jonka mukaan taksista oli tullut ryöstöhälytys.

Ensitiedon mukaan taksi oli ajamassa Kontioniemestä kohti Joensuuta, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo.

– Poliisipartio kohtasi pian ilmoituksen jälkeen taksiauton lähellä Joensuun keskustaa Kajaanintien ja Raatekankaantien risteyksen pohjoispuolella. Tämän jälkeen poliisipartio seurasi taksia, joka ajoi Kajaanintietä Joensuun keskustan suuntaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisipartio näytti taksiautolle pysähtymismerkkiä, jota taksi ei noudattanut. Taksi ei kuitenkaan pyrkinyt aktiivisesti poliisipartiota karkuun, Hämäläinen kertaa.

Taksi kääntyi Kuopiontielle Kuopion suuntaan ja pysähtyi lopulta Kuopiontien ja Siltakadun risteyksen kohdalla olevalle linja-autopysäkille.

– Välittömästi auton pysähdyttyä taksinkuljettajana toiminut 31-vuotias nainen oli poistunut kuljettajan paikalta ja ilmoittanut poliisille, että asiakkaalla on teräase.

Poliisi aloitti välittömästi kohdehenkilön käskytyksen.

– Myöhemmin 21-vuotiaaksi kontiolahtelaiseksi mieheksi osoittautunut henkilö nousi apukuljettajan paikalta ja käveli teräase kädessään kohti toista poliisipartion jäsentä. Mies ei totellut poliisin käskytystä, ja poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta miehen toiminnan pysäyttämiseksi. Laukaus ammuttiin poliisin virka-aseella ja osui kohdehenkilöä ylävartaloon, Hämäläinen kertoo.

Mies on Suomen kansalainen. Epäillyllä on rikostaustaa mutta ei vakavista rikoksista, Hämäläinen kertoo Karjalaiselle.

Mies toimitettiin heti tapahtuman jälkeen Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja sieltä myöhemmin Kuopion Yliopistolliseen Sairaalaan.

Poliisilla ei ollut tietoja hänen tilastaan sunnuntaina kello 12:n jälkeen.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että mies on tullut kyytiin Kontioniemestä. Heti kyytiin tultuaan mies oli ottanut teräaseen esiin ja vaatinut taksinkuljettajalta puhelimia itselleen.

Miehen käytös oli taksin kuljettajan mukaan taksimatkan aikana ollut sekavaa, ja hän huitoi teräaseella taksin sisätilassa.

Taksin kuljettajalle ei ole tapahtumasta aiheutunut fyysisiä vammoja, mutta tapahtuma on ollut järkyttävä. Miehen taksinkuljettajalta anastama omaisuus on saatu takaisin.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Rikosnimikkeinä tällä hetkellä ovat törkeä ryöstö ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Poliisi pyytää tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä ja ilmoittamaan havainnoistaan sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella numeroon 0295 415 232.

Poliisi kertoo tiedottavansa tapauksesta lisää viimeistään tiistaina.

Poliisin aseenkäytöstä on tehty ilmoitus päivystävälle syyttäjä-tutkinnanjohtajalle. Valtakunnansyyttäjänvirasto myöhemmin arvioi poliisin aseen käytön lainmukaisuuden, Hämäläinen toteaa.

Juttua muokattu 2.9.2018 kello 12.55: Lisätty tieto epäillyn rikostaustasta.

Lue lisää:

Joensuun Taksiautoilijoiden puheenjohtaja: Uhkaavat tilanteet usein suullista nujakointia ja uhkailua

Taksiliitto: Taksiryöstöt harvinaisia, mutta yksinäinen yötyö ja humalaiset asiakkaat altistavat turvallisuusriskeille

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa