Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Liperin koulukuljetukset kilpailutetaan - luvassa isoja muutoksia reitteihin

  • Hannu Kauhanen
Liperin kunta kilpailuttaa koulukuljetukset, joiden nykyinen sopimuskausi päättyy vuoden lopussa. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina.

Uutta sopimuskautta on valmisteltu suunnittelemalla reittejä ja valmistelemalla varsinaista tarjouspyyntöä. Liikennöitsijät kutsuttiin elokuun lopussa markkinavuoropuheluun.

Ilmoittautuneille lähetettiin etukäteen alustavat reittihahmotelmat ja tarkemmat tiedot kilpailutukseen suunnitelluista kohteista. Palveluntuottajat voivat kommentoida itse suunnitelmia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vanhemmilta ja liikennöitsijöiltä saadun palautteen perusteella reittisuunnittelun lähtökohtana on ollut matka-aikojen kohtuullistaminen ja liittymäkuljetusten merkittävä vähentäminen.

Liperin ostoliikenteenä ajettaviin koulukuljetuksiin käytetään tällä hetkellä noin 700 000 euroa vuodessa, eikä sen kokonaiskustannus voi tässä taloustilanteessa kasvaa.

Tavoitteen saavuttamiseksi koulukuljetusreittejä on paikoitellen pilkottu osiin ja tätä kautta saatu lyhyemmiksi. Myös autojen määrää on lisätty kahdella.

Lähes kaikki liittymäkuljetukset ovat jäämässä pois, ja matka-ajat ovat nykyistä lyhyempiä useilla reiteillä.

Kuljetuskalustoon ja reitteihin tulee merkittäviä muutoksia, mikä asettaa uusia vaatimuksia oppilaiden ja vanhempien tiedottamiseen ennen lukukauden alkua.

Uudesta sopimuskaudesta muodostuu välikausi ennen uuden yläkoulun valmistumista. Arvioitu yläkoulun valmistumisajankohta on keväällä 2021.

Kunnanhallitus päätti antaa kilpailutuksen teknisen toteutuksen Pohjois-Karjalan hankintatoimelle, valtuuttaa talousjohtaja hyväksymään tarjouspyyntö sekä delegoida hankintapäätöksen tekeminen Pohjois-Karjalan hankintatoimelle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa