Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kotimaa

Poliisi epäilee: Vuonna 2005 kadonnut Jari Pesonen tapettiin autoon - ruumista ei ole löydetty

  • Anni Kuittinen
  • Jusa Hämäläinen
Kartassa näkyy alue, jolta poliisi on etsinyt Jari Pesosen ruumista. Ruumista ei ole löytynyt. Kartassa näkyy alue, jolta poliisi on etsinyt Jari Pesosen ruumista. Ruumista ei ole löytynyt.

Keskusrikospoliisi ja Itä-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi vuonna 2005 tapahtuneen Jari Pesosen epäillyn henkirikoksen tutkinnan.

Ilomantsilainen Jari Pesonen katosi Joensuussa vuonna 2005. Tuolloin Pesosen tapausta tutkittiin aluksi kadonneena henkilönä ja myös henkirikoksena. Tutkinnassa ei tuolloin kuitenkaan tullut esiin tietoja, jotka olisivat johtaneet syyteharkintaan asti.

Poliisi avasi tapauksen uudelleen ja käynnisti uuden esitutkinnan viime syksynä. Tammikuussa 2018 poliisi vangitsi kolme ihmistä, joista yksi, 41-vuotias ilomantsilaismies on edelleen vangittuna. Häntä epäillään Jari Pesosen taposta, sekä lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, alkoholirikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi epäilee kyseisen 41-vuotiaan miehen surmanneen Pesosen 18.–19.8.2005 välisenä yönä henkilöautossa Ilomantsin ja Joensuun välillä. Poliisi epäilee, että surmaamisen jälkeen Pesosen ruumis sekä omaisuutta kätkettiin Ilomantsiin maastoon.

Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä ja teknistä tutkintaa Ilomantsissa Korentovaaran, Hattuvaaran ja Iljanvaaran alueella. Tähän mennessä Pesosen ruumista ei ole löydetty.

- Poliisi on kuulustellut esitutkinnassa neljääkymmentä ihmistä todistajina ja kuutta epäillyn asemassa. Asia etenee syyteharkintaan kuitenkin vain vangittuna olevan miehen osalta, rikoskomisario Jarkko Timonen keskusrikospoliisista kertoo.

Muita kuulusteltuja ei enää epäillä rikoksesta.

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnassa virka-apua puolustusvoimilta, rajavartiolaitokselta sekä Sisä-Suomen, Lounais-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitoksilta.

Lue lisää:

Rikosprofessori Matti Tolvanen: Äärimmäisen harvinaista syyttää taposta ilman ruumista

Aiemmin aiheesta:

Kadonneen Jari Pesosen siskon syvä suru: "Nyt vasta tajuan veljeni todella kuolleen"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa