Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Sipilä virittelee tapaamista Medvedevin kanssa

  • STT
Pääministeri Juha Sipilä ja hänen venäläinen virkaveljensä Dmitri Medvedev pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden Oulussa kaksi vuotta sitten.  Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto Pääministeri Juha Sipilä ja hänen venäläinen virkaveljensä Dmitri Medvedev pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden Oulussa kaksi vuotta sitten. Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo tavata Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin syksyn aikana. Sipilä sanoi UKK-seuran vuosikokouksessa pitämässään puheessa, että Suomen tavoite on pitää yllä "vakaita ja toimivia" suhteita Venäjän kanssa.

–  Suorat kontaktit ovat erittäin tärkeitä, Suomen on myös kyettävä arvioimaan Venäjän kehitystä tarkoin, Sipilä sanoi.

Pääministeritapaamiset Suomen ja Venäjän välillä ovat harventuneet sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan. Sipilä ja Medvedev tapasivat viimeksi vuosi sitten Pietarissa. Aiemmin pääministerien tapaamisia saattoi olla parikin vuodessa, vuoroin Suomessa ja Venäjällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sipilä lisäsi, että Suomi tukee vankkumatta EU:n yhteistä linjaa Venäjän suhteen, mutta että Venäjän eristäminen ei ole kenenkään etu.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa