Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen äiti Ilta-Sanomille: Hyvä, että epäilty on saatu selville, mutta ei tämä paljoa rauhoita

  • Arttu Koistinen
  • Jusa Hämäläinen
Kartassa näkyy alue, jolta poliisi on etsinyt Jari Pesosen ruumista. Ruumista ei ole löytynyt. Kartassa näkyy alue, jolta poliisi on etsinyt Jari Pesosen ruumista. Ruumista ei ole löytynyt.

Keskusrikospoliisi ja Itä-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi vuonna 2005 tapahtuneen Jari Pesosen epäillyn henkirikoksen tutkinnan.

Ilomantsilainen Pesonen katosi Joensuussa vuonna 2005. Tuolloin Pesosen tapausta tutkittiin aluksi kadonneena henkilönä ja myös henkirikoksena. Tutkinnassa ei tuolloin kuitenkaan tullut esiin tietoja, jotka olisivat johtaneet syyteharkintaan asti.

Poliisi avasi tapauksen uudelleen ja käynnisti uuden esitutkinnan viime syksynä. Tammikuussa 2018 poliisi vangitsi kolme ihmistä, joista yksi, 41-vuotias ilomantsilaismies on edelleen vangittuna. Häntä epäillään Jari Pesosen taposta, sekä lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, alkoholirikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jari Pesosen äiti Eeva kertoo Ilta-Sanomille, että esitutkinnan valmistuminen ei tuo hänelle juuri helpotusta.

– Toisaalta on hyvä, että tämä epäilty tekijä on saatu selville, mutta kun ruumista ei ole löydetty, niin ei tämä paljoa rauhoita minun olotilaani. Jarin katoaminen on mielessä ihan joka päivä. Ei se minnekään sieltä katoa, äiti kertoo lehdelle.

Rankinta on ollut se, ettei ole tiennyt, että mitä Jarille on tapahtunut, äiti ilmoittaa Ilta-Sanomille.

– Niitä ajatuksia kävi päivittäin läpi. Epätietoisuus on kai sellaista, että sitä vatvoo, että olisiko Jari elossa jossakin. Ja seuraavana päivänä miettii, että kyllä Jarille on varmaan tehty jotain. Pidin todennäköisimpänä sitä, että hänelle on joku tehnyt jotakin, hän kertoo lehdelle.

Lisää aiheesta:

Poliisi epäilee: Vuonna 2005 kadonnut Jari Pesonen tapettiin autoon - ruumista ei ole löydetty

Rikosprofessori Matti Tolvanen: Äärimmäisen harvinaista syyttää taposta ilman ruumista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa