Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Kotimaa

Kysely: Kirjastoihin ollaan erittäin tyytyväisiä, Pohjois-Karjalassa arvosana piirun verran maan keskiarvon yläpuolella

  • Olli Sorjonen

Suomen yleiset kirjastot saavat kouluarvosanakseen 8,8. Valtakunnallinen yleisten kirjastojen asiakaskysely toteutettiin huhtikuussa 2018 usean vuoden tauon jälkeen. Vastaajia oli  lähes 30 000. Kysely toteutettiin kirjastojen asiakkaille netti- ja paperilomakekyselynä kirjastoissa ja niiden verkkopalveluissa.

Kyselyyn vastanneista valtaosa eli noin 80 prosenttia oli naisia, tiedottaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Pohjois-Karjalasta kyselyyn vastasi kaikkiaan 727 henkilöä. Pohjois-Karjalan kirjastot saavat arvosanaksi hivenen maan keskiarvoa korkeamman arvosanan eli 8,85.

- Kyselyn tuloksista voidaan päätellä, että kirjastolla on huomattava vaikutus kirjastonkäyttäjän elämään, tiedotteessa avataan kyselyn taustoja.

Kyselyyn vastanneiden mukaan kirjasto on vaikuttanut heidän elämäänsä erittäin tai melko paljon seuraavilla tavoilla: parantanut elämänlaatua, tarjonnut virikkeitä vapaa-aikaan ja harrastuksiin, auttanut löytämään tarvittua tietoa, lisännyt lukemista, parantanut tietoteknisiä taitoja ja lisännyt sosiaalisia kontakteja.

- Kirjastojen henkilökunta sai erinomaiset palautteet ammattitaidostaan ja palveluhalustaan sekä helposta tavoitettavuudestaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirjastojen tärkeimpänä palveluna pidetään mahdollisuutta lainata kirjoja.

- Vaikka arviot kirjaston toiminnasta olivat hyvin positiivisia, on toiminnassa myös kehitettävää. Kirjastojen tiloja pidettiin pääosin sopivina, mutta hiljaista tilaa kaivattiin enemmän. Myös nuorille kirjastonkäyttäjille kaivattiin lisää tilaa, Avin tiedotteessa todetaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa