Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Syyte: Nurmekselainen mies salasi äitinsä kuoleman viranomaisilta yli kolmen vuoden ajan ja käytti yli 40 000 euron eläkerahat

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään perjantaina tapausta, jossa nurmekselaisen miehen epäillään salanneen äitinsä kuoleman ja antaneen eläkkeiden maksun jatkua hänen hallinnoimilleen tileille.

Eläkevakuutusyhtiöt maksoivat syyttäjän mukaan kuolinpesän tileille perusteetonta eläkettä bruttona yli 60 000 euroa, ja syyttäjä toteaa miehen käyttäneen yli 40 000 euron nettosumman omiin tarkoituksiinsa. Nurmekselaista miestä syytetään törkeästä petoksesta, ja hänelle vaaditaan 1 vuoden ja 3 kuukauden vankeustuomiota.

Syyttäjän mukaan miehen äiti kuoli Yhdysvalloissa syksyllä 2014, mutta mies ei ilmoittanut siitä Suomen viranomaisille. Perusteetonta eläkettä maksettiin miehen hallinnoimille kuolinpesän tileille lähes kolme vuotta toukokuuhun 2017 asti. Äitinsä eläessä mies oli tämän edunvalvoja sekä ainoana rintaperillisenä kuolinpesän ainoa osakas.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syytteen mukaan Keva sai tiedon äidin kuolemasta tammikuussa 2017, minkä jälkeen mies oli tiedustellut, miksi eläkkeen maksu on lopetettu. Siinä yhteydessä mies vakuutti suusanallisesti, että hänen äitinsä elää ja voi hyvin Yhdysvalloissa ja väitti Kevan muualta saamaa kuolintodistusta kiusanteoksi.

Syyttäjä vaatii miehelle 1 vuoden ja 3 kuukauden vankeustuomiota törkeästä petoksesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa