Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kotimaa

Tuhannet saavat postia - itäsuomalaisten liikkumistottumuksia kartoitetaan jälleen

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Aihekuva Aihekuva
Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueella toteutetaan syyskuun puolivälissä kahdeksan seudullista liikkumistutkimusta.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan tutkimuksilla kartoitetaan asukkaiden liikkumistottumuksia sekä mielipiteitä liikenneolosuhteiden kehittämistarpeista.

Tutkimukset toteuttaa Pohjois-Savon ely-keskus yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Edellisen kerran vastaavat tutkimukset on toteutettu vuosina 2012 ja 2015, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Postikyselynä toteutettavilla liikkumistutkimuksilla selvitetään satunnaisesti valittujen asukkaiden yhden arkipäivän aikana tekemiä matkoja sekä heidän mielipiteitään liikenneolosuhteista eri kulkutavoilla liikuttaessa.

Ely-keskuksen mukaan tutkimustulosten avulla muodostetaan yleiskuva itäsuomalaisten liikkumisesta ja heidän kokemistaan ongelmista. Tuloksia tarkastellaan muun muassa seuduittain, maakunnittain, asuinaluetyypeittäin ja väestöryhmittäin.

Tutkimukseen on valittu eri-ikäisiä asukkaita Joensuun, Keski-Karjalan, Pielisen Karjalan, Kuopion, Mikkelin, Savonlinnan, Keski-Savon ja Ylä-Savon seuduilta.

- Kullakin seudulla tutkimuslomake postitetaan 2 000 asukkaalle. Lisäksi Kuopion kaupungin alueella toteutetaan 2 000 asukkaan lisäotanta. On tärkeää, että mahdollisimman moni osallistuu tutkimukseen, jotta liikkumistarpeista saataisiin riittävän monipuolinen ja totuudenmukainen kuva, tiedotteessa perustellaan.

Tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan lokakuussa kolme kappaletta Fjällräven KÅNKEN-reppuja.

Ely-keskuksen mukaan tutkimustuloksia hyödynnetään monin eritavoin seutujen ja maakuntien liikennejärjestelmän suunnittelussa ja liikennejärjestelmän tilan seurannassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa