Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Nurmekselaisessa kerrostalossa ammuttiin ainakin seitsemän laukausta – kahdelle syyte murhan yrityksestä

Kahta nurmeslaista miestä epäillään murhan yrityksestä, laittomista uhkauksista, vahingonteoista ja ampuma-aserikoksista. Syyttäjä vaatii miehille vähintään seitsemän vuoden vankeustuomioita. Tapausta käsitellään maanantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Tilanteet saivat alkunsa kesäkuun puolivälissä, kun kaksi nurmeslaista miestä sekä tuntemattomaksi jäänyt mies tulivat uhkailemaan myöhemmin murhayrityksen kohteeksi joutuneen miehen kotiovelle Nurmeksen Porokylässä. Asunnossa oli uhrin lisäksi hänen serkkunsa ja tämän poika.

Miehet olivat suusanallisesti uhkailleet heitä ampumisella ja tappamisella sekä vaatineet oven avaamista. Tuona iltana tilanne jäi uhkailun tasolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraavana iltana miehet saivat puhelimitse tiedon, että uhri on jälleen Porokylänkadun asunnolla. Miehet varustautuivat ampuma-aseella sekä puukolla.

Syyttäjän mukaan miehet olivat sopineet etukäteen, kuinka lähestyvät uhriaan. Toinen miehistä uhkasi tätä veitsellä, ja toinen ampui häntä kohti 7,65-millisellä pistoolilla.

Ampuja laukaisi aseensa ainakin seitsemän kertaa: kolmesti ulkoa uhrin paetessa ulkoa sisälle sekä neljä laukausta kerrostalon porraskäytävässä, josta uhri pääsi pakenemaan asuntoonsa.

Puukolla varustautunut mies oli kehottanut asetta pidellyttä miestä ampumaan uhria. Ampuja oli uhrista vain muutaman metrin päässä, mutta uhrin onnistui väistellä luodit niin, ettei hän saanut osumia.

Ampumavälikohtauksessa mahdollisessa vaarassa olivat myös kerrostalon muut asukkaat; yksi luodeista läpäisi naapurissa asuneen naisen asunnon ulko-oven. Kiinteistön omistaa Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalot. Koko kiinteistössä on 22 huoneistoa ja niissä asuu 34 ihmistä. Ampumiset tapahtuivat sunnuntai-iltana kello 18:n aikaan.

Miesten käyttämä ase oli laiton. Toinen miehistä oli kertomansa mukaan hankkinut kyseisen Star-pistoolin vaihtamalla sen kesäkuun alkupuolella Kuopion torilla toiseen laittomaan, aiemmin omistamaansa Smith&Wesson-merkkisen revolveriin.

Syyttäjän mukaan miehet ovat tehneet murhan yrityksen vakaasti harkiten sekä yleistä vaaraa aiheuttaen. Rikos on myös syyttäjän mukaan kokonaisuutena törkeä.

Syyttäjä vaatii molemmille miehille vähintään seitsemän vuoden vankeustuomiota sekä korvauksia muun muassa asuntoihin tulleista vahingoista.