Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Kotimaa

Mielipide: "Eläimien olinpaikat haetaan ylös jo hyvissä ajoin ennen jahtia, ja niitä seurataan pitkin vuotta - Näyttäähän tuo tilastojen valossa kieltämättä siltä, että niitä on paljon"

  • Olli Sorjonen
  • Anne Marjola-Hassinen

Keskustelu metsästyksestä ja eläinten lukumäärästä Pohjois-Karjalassa jatkuu Karjalaisen mielipidepalstalla tiistain lehdessä. Nyt asiaan ottaa kantaa rääkkyläläinen Henrik Rantanen, joka kritisoi metsästyspuhetta ja metsästäjien toimintaa.

- Väite, ettei asiantuntijoilla ole kenttäkokemusta, koska he eivät asu Pohjois-Karjalassa, ja se johtaa vääriin tuloksiin, ei pidä  paikkaansa. (U. Pekka Kinnusen mielipidekirjoituksessa (8.9.)). Asiantuntijat keräävät kentältä havaintoja ja varmistavat itse pistokokein kentällä tietojen paikkansa pitävyyden.

Rantanen puolestaan väittää, että Itä-Suomen hirvet ovat tulleet susien ruuaksi Venäjältä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Länsisuomalaiset metsästäjät pitävät huolen takuuvarmasti siitä, ettei siirtoistutuksia itään riitä.

- Karhujen, kuten muidenkin eläinten kohdalla osataan pelata metsästyksen piikkiin sanomalla, että jahti oli ohi hetkessä, kun niitä on joka nurkan takana. Niinpä niin.

- Eläimien olinpaikat haetaan ylös jo hyvissä ajoin ennen jahtia, ja niitä seurataan pitkin vuotta. Näyttäähän tuo tilastojen valossa kieltämättä siltä, että niitä on paljon. Entä sitten? Huippuvuorilla on 2 500 asukasta, mutta 4 000 jääkarhua. Eikä niitä saa tai tarvitse ampua!

Mielipidekirjoitus julkaistaan kokonaisuudessaan tiistain Karjalaisessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa