Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

IS: Yksi liikennöitsijä oli jo lopettanut Kuopion turmakuskin käyttämisen - "Matkustajilta tuli moitteita, että ajetaan jatkuvasti ylinopeutta"

  • Anni Kuittinen
  • Timo Hartikainen / Lehtikuva
Onnettomuus tapahtui Kuopiossa 24. elokuuta, kun bussi syöksyi kaiteen läpi sillalta rautatielle. Onnettomuus tapahtui Kuopiossa 24. elokuuta, kun bussi syöksyi kaiteen läpi sillalta rautatielle.

Reilut kaksi viikkoa sitten tapahtuneen Kuopion suuronnettomuuden bussikuskin taustoista paljastuu koko ajan enemmän. Onnettomuudessa kuoli neljä ja loukkaantui 22 ihmistä.

Jo aiemmin on kerrottu, että bussin matkustajat olivat kiinnittäneet huomiota bussikuskin ajotapaan. Matkustajista osa oli myös pyytänyt tätä ajamaan hiljempaa.

Ilta-Sanomat kertoo nyt, että yksi liikennöitsijä oli jo lopettanut 67-vuotiaan freelancer-kuskin käyttämisen tämän ajotavan ja asiakkailta tulleiden valituksen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Hän oli herkkä kolhimaan autoja ja matkustajilta tuli moitteita siitä vauhdista – että ajetaan jatkuvasti ylinopeutta ja tilannenopeus on aivan liian korkea. Joskus vuosi sitten tein lopulta päätöksen, ettei hän aja enää meidän autoja missään tilanteessa, liikennöitsijä kertoo lehdelle.

Savon Sanomat kertoi viime viikonloppuna, ettei miestä käytetty Ylitorniossa enää koulukuljetuksissakaan. Tämä johtui siitä, että kuljettaja oli hermostunut 16-vuotiaalle mopoautokuskille viime maaliskuussa ja käynyt tähän käsiksi aiheuttaen tälle pieniä ruhjeita.

Kuopiossa tapahtuneen onnettomuuden syytä tutkitaan edelleen. Onnettomuus tapahtui, kun bussi ajoi kovalla tilannenopeudella ramppiin ja ajautui sillalta alas junaraiteelle. Ilta-Sanomien haastattelema matkustaja Aimo Suomela kertoo olevansa lähes varma, että kuljettajalta meni tilanteessa kaasu ja jarru sekaisin.

Lue lisää:

Savon Sanomat: Kuopion bussiturman kuljettajan käytös ja ajotapa herättäneet aiemmin huomiota

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa